tisdag 21 juli 2009

Rekord!!!!!!

Dagens Nyheter meddelar att bilister satt "nytt rekord" på autobahn, med 250 inblandade bilar i en seriekrock. DN meddelar: "Det tog 20 minuter från 19-tiden i söndags kväll, mitt i helg- och semesterrusningen, för de flera hundra bilarna att braka in i varandra."

Dock slog man inte världsrekord i antalet döda. Detta rekord innehas av USA, som genom atombomben över Hiroshima direkt tog livet av 78 000 människor. Klimatrekordet innehas av Frankrike och härrör från 2003, då minst 14 000 människor akutdog av värmen. Världsrekordet i klimatdöda väntas dock sprängas inom de närmaste åren - inte minst tack vara gedigen sponsring av bilindustrin och Vattenfall.


Svenskt rekord, i modern tid, har tobaken. Tätt följd av spriten. De vanliga influensorna ligger långt ifrån rekordnivå - cirka 3000 beräknas årligen dö i vårt land genom dessa. Kanske kan svininfluensan sätta nytt rekord, meddelas i medierna. Särskilt kvällspressen hoppas på rekord.

Europarekordet i antalet döda per arbetstillfällen innehas av alkoholen som beräknas ta död på 195 000 per år - för detta rekord har krävts insatser av 750 000 människor i den direkta framställningen av alkoholen. EU sponsrar.

Bilden föreställer världsrekordinnehavaren i kampen om långa naglar inom arten homo sapiens sapiens (den intelligenta mäniskan).

19 kommentarer:

  1. Bra att Birger nämner även alkoholen. För det är inte så vanligt att medierna tar upp sådant numera, sedan alkobranschen lyckats få sina varor rumsrena hos nästan vartenda huhåll.

    Skaran helnykterister, som förr var jättestor, har på senare tid krympt till en smal sekt, så liten att den knappt når upp till megafonerna.

    När nykteristerna även försvann från Riksdagen, blev den skarpt begränsande alkohollagen uppmjukad, ja nästan avskaffad.

    Hur ska man förresten få journalister att skriva om något, som samtidigt skulle innebära kritik av hans/hennes egen livsstil?

    Teve, med sin väldiga genomslagskraft, skulle kunna ta upp alkoholskadefrågan. Det sker enstaka gånger. Men dränks snart i nästa inslag, där typ kockprogram glatt briljerar med vackra alkoflaskor och därmed lockar folk att dricka giftet och därtill se det som en norm.

    Kolla hemsidan www.iogt.se

    SvaraRadera
  2. Men, hur 17 bär sig nagelrekordsinnehavaren åt vid exempelvis toabesök?

    SvaraRadera
  3. Veckans rekord i okunskap:

    http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3217449.svd

    Jga har inte jobbat på Migrationsverket men jag har jobbat 10 år i länder i väpnad konflikt och autoritära system som gör att människor måste fly för att överleva och vet detta:

    För att komma till Västeuropa krävs många gånger att människor ställer sig i beroenderelation till någon som kan hjälpa dem att ta sig hit. Det innebär i praktiken att deras dokument tas om hand och att de inte får dem tillbaka. Dessutom: om de uppger riktig identitet vid första gränserna så kommer de aldrig ut, det är livsfarligt att ha sina handlingar på sig. Men svenskar utan den erfarenheten har svårt att tro på det. Vilket inte blir bättre av att flyktingarna inte kan avslöja vem som tagit deras ID - det är också livsfarligt.

    Dessutom - ID-handlingar utfärdas inte automatiskt i alla länder. Förutom att det kostar pengar och innebär byråkrati som är obefintliga förutom när det gäller mutor, så avslöjar hela processen att personen ifråga är på väg från landet. Vilket givetvis försvårar förutsättningarna att fly och kräver lögner eftersom det ska uppger orsak till at tID-handlingarna behövs. Samma myndigheter som utfärdar dem är ansvariga för de brott mpt mänskilg arättighetre som göra att individen ifråga tvingas fly.

    Till sist är det faktiskt så att dagens krig innebär att människor inte ens kan få med sig ett ombyte när de flyr, än mindre dokument som de aldrig använder annars, och det ingår i krigets logik att utplåna allt som tillhör människor, även något som i Sverige så grundläggande som ID-handlingar.

    Vi tror inte på människor när de berättar sanningen, så det är klart att de berättar historier som de hört på vägen hit att de går hem istället, för att bli trodda. Det viktiga är ju sanningen att de kommit för att de inte kan leva hemma.

    Migrationsverket behöver kunskap om krig och auktoritära regimer, inte om hur de bäst ska projicera sin egen frustration över (att inte kunna hjälpa) människor som ljuger för dem.

    Annelie

    SvaraRadera
  4. Varför skall det överhuvud finnas regler för invandring. Bjud i stället in alla att komma hit.
    Kanske hämta gratis i hemlandet. Då skulle även de behövande (som ej har råd betala smugglarn)få en chans.

    SvaraRadera
  5. Vad är det som debatteras här???? Hur kom vi in på flyktingar och invandrare? Vad är kopplingen? Är det något jag inte förstår?
    (Nen i sak håller jag med Annelie och antar att Anonym 10:54 är ironisk).
    För övrigt tycker jag Birger är som allra bäst när han skriver satiriskt, det är en konst att göra satir som är innehållsrik och intelligent!
    Mona

    SvaraRadera
  6. Mona, det handlade ju om rekord... Och artikeln i SvD var rekorddum.
    HB

    SvaraRadera
  7. Rekordfin recension du fått i SvD idag för Elin Wägnerantologin! Grattis!

    SvaraRadera
  8. För alla som värnar om miljön kolla på Rune lanestrands blogg hos www.smabrukaren.se hur Lantmännen sprider GMO utan att media har reagerat.

    SvaraRadera
  9. Varför skulle 10:54 vara ironisk?
    Vore det inte bra att i första hand hjälpa de mest utsatta?
    Varför skall det alltid vara penningen som styr, tydligen även på denna blogg.
    De som har det sämst kan ej ta sig ur eländet uran får svälta ihjäl Varför skall inte Sverige göra något? Är det inte PK att vilja hjälpa?

    SvaraRadera
  10. Människan har kunskap idag att fördärva jorden och göra livet på jorden till ett helvete men anser sig för modern många gånger när det gäller moral och ansvar , när vi som bäst behöver bra etik och sunda levnads konstnärer ;)

    SvaraRadera
  11. Rekord i tydlighet:

    -Nato säger själva att Sverige är deras viktigaste partnerland. Däremot har regeringen sagt att ett medlemskap inte ligger på den politiska dagordningen - åtminstone inte denna mandatperioden, sade Tolgfors enligt TT.

    SvaraRadera
  12. Lars har totalt rätt!

    Tänk, om det råder brist på pekpinnar i världen?

    Detta avskyvärda ord, ska vi tvingas omvärdera det? Ska "pekpinne" bli ett positivt laddat begrepp?

    "Pekpinnepartiet" (sug på den karamellen), kan det vara nåt?

    SvaraRadera
  13. Naa nu blandar du korten helt vad jag skrev anonym låter som att du vill ironisera vad jag skrev om levnadskonst och etik.

    Inget samhälle kan bestå utan någonform av moralisk värde grund som är hållbar, och du får det till "pekpinne" tydligen.

    SvaraRadera
  14. Skulle vilja lämna in några rekord.
    Stalin avrättade eller skickade folk till "arbetsläger" som betyde död! till ett antal av ca 21 000 000 människor. Bara en dag under 1937 avrättades 28 000 människor för olika brott/tyckte inte som Stalin. I all sin avskyvärda sak blir man imponerad över att de hann med på en dag.

    Ca 14 000 000 fick sätta livet till när målarkludden Hitler var i farten. Pol Pot var en riktig hejare och vissa siffror är så höga som 3 000 000 när man försöker ta reda på hur många som dog.

    Britterna kanske tog livet av 50 - 60 000 under bombningarna av Dresden.

    300 000 människor togs av daga under korstågen.

    Viet cong och Nordvietnams armé lyckades med konstycket att döda nästan alla lärare i Vietnamn så de kunde skicka ut ny historieböcker och ingen skulle tvivla på innehållet.

    Större skada gör narkotikan. En FN rapport sa 1998 att ca 255 000 dödsfall varje år kan härledas till narkotika. Lägg till alla stölder och allmäna brott det för med sig som t.ex Prostitution, misshandel osv så har vi en vinnare.

    Kort sagt så har ideologier och religon dödat fler än vad sprit och knark gjort. Vilket måste vara ett bevis på att gud inte finns!

    SvaraRadera
  15. Om man utgår ifrån att Gud är god, så finner man lätt att han/hon inte finns.

    Om man däremot utgår från att Gud
    är ett kodord för någon universell intelligens eller så, som våra sinnen inte klarar att gripa om, då kan en sådan mycket väl existera fast ondskan råder i världen.

    Ty intelligens och godhet är två skilda saker.

    SvaraRadera
  16. 00:21 har rätt i att det behövs en hållbar, moralisk plattform. För att påvisa, hur en sådan grund kan se ut, behövs undervisning.

    "Pekpinne" har getts en negativ klang, kanske för att lättare kunna främja upplösningen av moralen. Men detta behöver ju inte hindra folk från att längta efter just "pekpinnar", dvs anvisningar om vad som är bra resp. dåligt.

    I det här sagda ligger ingen värdering (bra och dåligt är ju relativa begrepp), utan mer ett försök till beskrivning.

    Precis som med "politisk korrekthet" (PK) är bestämningen om vad som är fult resp. vackert (gällande moral) ett människans eget verk. Om tillräckligt många sluter upp bakom en åsikt, ja då får den antagligen status av norm.

    SvaraRadera
  17. Svininfluensan som den ser ut nu lär nog inte slå några rekord.

    Däremot kan mass-vaccinationen slå rekord i läkemedelsskador.

    Kolla:
    http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/

    http://dark-and-green.blogspot.com/

    SvaraRadera
  18. Neoliberal Agendafre juli 24, 01:56:00 fm

    För att inte tala om alla miljarder som skulle ha dött i förtid om man de senaste 100 åren hade tillämpat den tillfäxtfientliga politik som många miljöpartister vill ha.

    Sen leder en varmare jord till större skördar och att färre människor fryser ihjäl, men sådant väljer Schlaug att bortse ifrån. Här är den globala genomsnittstemperaturen(inte bara norra halvklotet) de senaste 30 åren uppmätt av NASA. Jag kan inte se någon nämnvärd temperaturökning trots rekordstora CO2-utsläpp.

    Intellektuell hederlighet har aldrig varit vänsterns starka sida och som så många andra vänsteranhängare(Michael Moore, Ali Esbati mfl.) så framför man sina åsikter i en tramsig/flamsig ton så att man alltid kan slinka ut bakvägen med att säga "jag bara skojade" när kritik framförs.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.