måndag 22 juni 2009

Sommar i helvetet för en utshoppad

Bilden är från Jorden vi ärvde (Ordfront) och tagen av Lars Tunbjörk.

6 kommentarer:

  1. Jag gissar att bilden är tagen i Ullared?

    SvaraRadera
  2. Jag bor tre mil ifrån och spelar "summer in the city" (I Varberg)på stranden...gud vad härligt!

    SvaraRadera
  3. Tre dar kvar till lön. Det fick bli en vända till biblioteket på Medborgarplatsen som hade ett exemplar av " Jorden vi ärvde."
    En underbar bok. Som vinner mycket på att flertalet författare inte är räkne-nissar utan istället hämtade från kultursfären.
    Ryser som vanligt i hela kroppen när jag läser (husguden) Lasse Berg. Denna inkarnation av kunnighet, erfarenhet, nyfikenhet, ödmjukhet och schysst inställning.
    Fastnade annars mest för Maria Kuchen - "Den smarta, smarta människans utmaningar." Fräckt , rappt och mycket sticka hål på våra attityder och tillkortakommanden. Men som ändå landar i "hur svårt är det egentligen". Precis !
    Tunbjörk är obetalbar. Hur bär sig karln åt med sin kamera ?
    Saknade BS bland författarna. Tillfrågad ??

    Kanske dags att gå med i Ordfront ? Skummande sista temanumret om Skogen. Allt är inte hav och luft.

    SvaraRadera
  4. Eric: Svar på frågan, nej, jag var inte tillfrågad. Näst senaste numret av Ordfront innehöll en riktigt intressant artikel om tillväxtsamhället - tillväxtdebatt förekommer i åtskilliga länder idag, men i Sverige tycks ämnet vara bannlyst, kanske i takt med att blockpolitiken drivit fram en debatt inom tydliga gränser.

    Anonym: jo bilden är tagen i Ullared. Stranden i Varberg låter bra, vill minnas att MP:s valtåg 1988 fick backa och köra in på stationen en extra gång för att SVT inte hunnit montera upp kameran första gången....

    SvaraRadera
  5. Birger: Sen timma och mer yvigt associerande....
    http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=12075
    Det finns (så) många (avig)sidor av det ensidiga lean-production-kvantitetstänkandet, som smyger sig in överallt. Den här debattartikeln tycker jag klarar en rätt hård gallring bland urklippen.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.