torsdag 18 juni 2009

Apropå gitarrer....

Med anledning av gårdagens inlägg så kan ju gitarrer vara fyllda med lust också i mer traditionell mening, som här där James Burton och Bruce Springsteen duellerar när väl Roy Orbison tystnat en stund...
Om ni undrar om det är Elvis Costello, Tom Waits och Elvis gamla trummis Ronnie Tutt som är med i bandet så hade ni helt rätt. Mer om inspelningen här.

9 kommentarer:

  1. De e ju hela TCB-band i bakgrunden.

    SvaraRadera
  2. Torsten Bengtssontors juni 18, 10:47:00 fm

    Birger Schlaug!

    Du är obegriplig! Ena dagen slår du undan benen för ekonomisk utveckling/tillväxt och konsumtion, nästa dag hyllar du gitarrer... I konsekvensens namn borde du ju leva som du lär, inte sant? I stället uppvisar du här en närmast otrolig okunnighet om den moderna musikindustrin. Har du fler sådana luckor i ditt liv? Jag ser det såhär, att antingen slutar du med ditt okunniga ekonomimotstånd, eller så lever du som du lär. Jag föreslår att du även tar teorierna bakom vårt helt underbara konsumtions- och tillväxtsamhälle i famn. Det är inget farligt, jag lovar :-)

    SvaraRadera
  3. Ursäkta en idiotisk fråga, men sen när är det likhetstecken mellan att uppskatta The King Of Country Guitar och uppskatta evinnerligt ökande ekonomisk tillväxt? Jag tycker att det är två totalt olika saker. Och James Burton är verkligen kungligt bra. Lite grann som t.ex. Steve Cropper kan kan konsten att spela exakt rätt sak vid exakt rätt tid. /Thomas

    SvaraRadera
  4. Jag ÄLSKAR Gitarrer och 50-talsmusik!
    Jag ÄLSKAR kulturell o social tillväxt framför ekonomisk som förstör naturen och människornas överlevnadsvillkor!
    Jag ÄLSKAR sportbilar med design och fart!
    Jag ÄLSKAR när von Koenigsegg pratar sig varm för miljöbilar!

    Klaga inte på Birger han är som han är och det tänker jag också fortsätta med!

    SvaraRadera
  5. Ja, och jag ÄLSKAR att konsumera, men gillar inte heller ekonomisk tillväxt... Hick!

    SvaraRadera
  6. Springsteen är en underskattad gitarrist, förutom allt annat som han är.

    SvaraRadera
  7. Torsten, kan du vara vänlig och förklara ditt mycket märkliga resonemang?

    Ekonomen

    SvaraRadera
  8. Torsten! Sorry, men du tycks inte förstått ättvad jag skrivit. Tråkigt att jag skriver så dåligt att en så smart man som du inte fattar.
    Anders: Broder, du har helt rätt!

    SvaraRadera
  9. Det är nog fler än Torsten Bengtsson som ser kluvenheten hos Birger Schlaug. Han är emot konsumtionssamhället, men tydligen är han inte emot gitarrer och hela musikindustrin. Själv gillar jag både resor (flygplan!), datorer och bilar och köper mycket tekniska prylar så snart jag har råd. Jag gillar att konsumera och upplever då en livskvalitet. Tydligen gäller detta även för Birger Schlaug, men bara när det gäller gitarrer och musik... Därmed faller ju hela hans kvidiga resonemang om att vi är utshoppade som ett korthus.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.