onsdag 6 maj 2009

Noterat med förvirrad uppsyn

  • Centerpartiet är favorit för Svenska Dagbladets ledarredaktion. Vad säger du om det, Olof Johansson?
  • Miljöpartiets Annika Nordgren Christensen skrev på sin blogg för en dryg vecka sedan att hon lämnar uppdraget i Försvarsberedningen - vilket också lär medföra att Försvarsbloggen läggs i koma. Synd.
  • Hamnade i går kväll, på grund av misstag och trötthet, i en helt förvirrad EU-debatt, arrangerad av SVT. Vad man röstar på blev helt förvirrat - kandidaterna representerar ju bara sig själva och som personer har de ett inflytande på någon dryg promille. Carl Schlyter var den som verkade ha koll på saker och ting. Han korades för övrigt i dagens DN till bäst på miljön av de svenska EU-parlamentarikerna. EU-debatter känns i övrigt som tidstjuvar med absurda inslag av egotrippade personvalskampanjer.
  • Partierna skall tydligen hålla sams under det halvår som Sverige är ordförande i EU. " Alla som betraktar det här utifrån kommer att se det som att Sverige blir ordförande i EU. De delar inte upp oss i regering och opposition", sa Fredrik Reinfeldt till DN. Nåja, skillnaden mellan regering och opposition handlar inte om artskillnad utan om gradskillnad. De är ju, som sagt, poler på samma utvecklingsväg.
  • Manchester United krossade Arsenal, vilket underlättar mitt samarbete med Fred Lane när vi snart skall ut på en turné med 19 spelningar inom kriminalvården i Västsverige... Tröstar mig personligen med att Djurgården gjorde två spelmål och är på väg upp från träsket.

5 kommentarer:

  1. Den första anmärkningen är inte rolig!
    Olle

    SvaraRadera
  2. Att Annika NC tar avsked från Försvarsberedningen kanske kan innebära att MP lämnar sin syn på Afghanistankriget?
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Jag är uppvuxen i centerland, med centerföräldrar och centervänner och centerkommunfullmäktige och jag vet inte vad. Även om jag själv lyckades hålla mig ifrån sådana böjelser (förutom en kort tvångsansluting i ungdomsförbundet på min 13-årsdag - för att några av mina vänner värvade medlemmar och slog ihop det med födelsedagspresenten...), kommer jag ALDRIG ALDRIG att förlåta centern för deras 2000-tals politik. I radion i söndags kunde man t.o.m. höra att "det ultraliberela centern står till höger om moderaterna".

    Ett parti som länge slogs för att landsbygdskvinnorna inte skulle fara illa som pigor hos rikemansfamiljerna i stan, inför skattesubventionerat pigavdrag så fort deras väljare kommit lite upp sig i smöret - nu är det ju någon annans kvinnor (från andra länder) som får diska lort.

    Ett mer historielöst parti får man leta efter. Och för säkerhets skull, så att inte nästa generationer får koll på någonting annat än nuffror och vinstmaximering på sina slavplantager med hunsad ungdomsarbetskraft, så går de i bräschen för kulturskymningen i landet med biblioteksnedläggningar och dyl...

    ingen centerpartist har väl kommit på tanken att det just är DERAS egna telningar som kommer att drabbas värst och klasspiralen nedåt är given inom en generation om de fortsätter den förda politiken. När DE sålt ut våra stränder till företagsledare och andra förmögna som kan spika upp privat-skylten vid våra allmänna badstränder, och lämnar radioaktiva uranschakt till övriga medborgare, kanske någon kommer på att det var rätt trevligt med strand- och friluftsliv emellanåt..

    Men som sagt med historielösheten som högsta ledord, minns väl ingen längre hur fattigdomen kändes... än mindre ett dopp i en ren skogssjö.

    SvaraRadera
  4. Bra avbasning mot C -det verkliga svekpartiet! Stort tack till 10:11!

    SvaraRadera
  5. Dina bildval är vansinnigt roliga!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.