torsdag 7 maj 2009

"Årets stora läsupplevelse"

"Rykande färsk svensk litteratur står i staplar på golvet i mitt arbetsrum och pockar på uppmärksamhet. jag är ledamot i en stipendienämnd och i jobbet ingår att läsa stora delar av innevarande års utgivning för att vaska fram några guldkorn, värda att belöna. Böcker som har mer än ett år på nacken hinner jag sällan med. De är redan passé!

Mitt i denna fixering vid det nya får jag i min hand en sextio år gammal bok: Vinden vände bladen, Elin Wägner sista roman, utgiven 1947.

Det blir årets stora läsupplevelse."


Detta skriver Cecilia Davidson i den antologi som kommer ut den 16 maj: Det första fotstegets moder (Artéa).

Och jag kan bara hålla med om att Vinden vände bladen är gigantisk litteratur! Jag recenserade den här.

4 kommentarer:

  1. SEr fram mot boken! Och läste Vinden vände bladet i påskas, en fantastisk bok som blivit glömd! Tack Birger för upptäckten av Elin Wägner!!!
    Mona

    SvaraRadera
  2. Ditt tjat har gett resultat :-) Läser Pennskaftet, hittade den på ett antikvariat i Gävle. Wägner är ju rolig!

    SvaraRadera
  3. Ser att Thage G. skriver i antologin. Riksdagens gamle talman alltså. Var det han som sa till kvinnorna i riksdagen att det räckte att de hade rent under, medan männen måste ha minst "kofta med schlaug"?
    HB

    SvaraRadera
  4. Svar till HB: Efter samtal med Birger så kan jag meddela att det inte var Thage G. som yttrade detta, det var Ingemund Bengtsson.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.