fredag 6 mars 2009

Life After Shopping Church

Pastorn i Life After Shopping Church (tidigare Stop Shopping Church) ställer upp i borgmästarvalet i New York, meddelar New York Times. På fullt allvar - på samhällssatirisk grund - nominerad av De gröna. Mitt i lågkonjunkturen när alla skriker på ökad konsumtion. Mumma för de utshoppade.

Det finns de som tar tillfället i akt för att utmana de normer som råder, och den konsumtionsmani som råder. Reverend Billy är möjligen galen, men vad gör det...

3 kommentarer:

 1. Nedgången i världsekonomin måste tas emot med öppna armar av oss som vill slå vakt om miljön. Konsumtionen minskar och anställda friställs eller förlorar jobbet. Utmärkt! Mänskliga tragedier uppvägs mer än väl av det faktum att moder jord mår lite bättre. Man kan bara hoppas att den nedåtgående spiralen fortsätter så att den slår mot de livsuppehållande system, som möjliggjort vår livsstil. På sikt kan då befolkningen minska drastiskt och naturen kanske ta tillbaka något av vad den förlorat. Jag läste någonstans att denna process kan gå snabbt bara man ger den en chans. Allt det onaturliga som vi människor skapat får då stå tillbaka för naturens egna lösningar. Kanske lyckan då återvänder till de få människor som då finns kvar. Människor som får leva enkelt och utan konsumtionshysteri. Inga fler utshoppade.

  SvaraRadera
 2. Lennnart är väl lätt ironisk, kan jag tro...

  SvaraRadera
 3. Läs om solen, rådjuret och lejonet på professor Nashs sida. Lär om människans villkor:

  http://www.freewebs.com/professornash/whenthesuncomesup.htm

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.