fredag 7 november 2008

Stockholm, suck.

Som före detta stockholmare blir jag alltid lika förvånad över att det finns så många taffliga stockholmare nuförtiden. Tre ledord för Stockholm är skitigt, nonchigt och obegåvat.

Sätt dig på ett fik i Stockholm och du ser skit, smuts och äckligt mojjs i varenda hörn. En omöjlighet i varenda liten byhåla! Gå in i en affär i Stockholm och risken att mötas av nonchig personal, som tycks illa berörd av att bli störd, är större än någon annan stans i det här landet.

Och, vilket förvånar mig mest, när någon arrangör i Stockholm ansvarar för t ex föreställningen (D)elvis Presley så sker det så obegåvat att man inte tror att det är sant - på varenda ställe vi varit i Sverige med föreställningen (från stora Göteborg till liten bygdegård i Dalaskogarna) sköts det proffsigt, engagerat och begåvat. Men inte i Stockholm, där får man fixa backup själv för att se till att det funkar. Är det någon som vill bevisa motsatsen, så varsågod!

Samma ska var det förresten när jag var politiker: sämst arrangerade möten var i... Stockholm.

Vad är felet? Har alla smarta stockholmare gjort som jag och dragit? Nej, inte riktigt alla förstås. Det finns undantag, du kanske är just ett sånt...:-)
(Bilden föreställer en LP med Göteborgsbandet Spotnicks med en av världens bästa gitarrister Bosse Winberg - kommer förresten till Hällestads kyrka den 29:e november).

6 kommentarer:

 1. Håller med dig, jag skäms som stockholmare. Har fritidshus i södra Norrland, åker därmed genom delar av landet och upplever varje gång att människor är trevligare än hemma.
  08:a

  SvaraRadera
 2. Givetvis!Instämmer
  helt!Utan att blinka!En sket-höla!Janne M Göteborg

  SvaraRadera
 3. Nu riskerar du nog att bli påhoppad av en del, Birger! Men det har du nog räknat ut :)

  Själv så delar jag dock din beskrivning. Lägg till att det ofta känns väldigt stressigt i Sthlm.

  SvaraRadera
 4. En vinter bodde jag där, som hyresgäst hos Stockholmshem, dvs Allmännyttan. Varje morgon man kom ut i trapphuset möttes man av äckliga sopor (kapsyler, fimpar, godispapper, apelsinskal, spottlåskor etc.) från folk som haft trappan till nattkvartér.

  Det är alltså en viss skillnad mellan verklighetens Stockholm och Allsång på Skansens dito.

  Gröna tankar

  SvaraRadera
 5. Och nu ska stockholm,arna bli fler. Tänk vad skiten, nonchig och obegåvad riksdag vi kommer att få i nästa val. Det var bättre förr då du själv satt där.

  SvaraRadera
 6. Stockholm har förfallit i takt med att genuina stockholmare flytt.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.