lördag 22 november 2008

Eriksgata som blev Golgatavandring...

Tyvärr har den Eriksgata Mona Sahlin och språkrören påbörjat blivit en Golgatavandring.

Det som var ett vinnande recept för Alliansen är en giftbägare för Trekanten.

För Alliansen blev 1+1+1+1 mer än 4. För Trekanten blir 1+1+1 mindre är 3.

Partierna i oppositionen har allt att vinna på att uppträda självständigt, istället för att sudda ut sina profiler.

Att sudda ut sina profiler, genom att gå in i blockburen, innebär att frågor om kärnkraftavveckling, sänkt arbetstid och konsumtionssamhälle försvinner från den politiska dagordningen, och att något opinionsbildning i frågor som ligger utanför det blockgodkända inte kommer att förekomma i valrörelsen 2010. Detta gör politiken fattigare.

Om detta skev jag igår i Expressen.

16 kommentarer:

  1. Om man klickar på "Sidan 4: Debatt" kommer bara en vit sida upp. Något fel på linjen, kanske.

    Istället en kommentar till Birgers påstående, att de höga direktörslönerna och bonusarna är som ordnar, så stämmet det på pricken.

    Ingen människa kan tillgogogöra sig så höga inkomster. Därför måste des ses som gradbeteckningar. Men på tok för dyra sådana.

    Förse gubbarna istället med galoner! Det skulle säkert trösta dem, och samtidigt spara på samhällets utgifter.

    SvaraRadera
  2. Fortfarande ligger medierna relativt lågt ifråga om klubbandet av Lissabonfördraget.

    Åtminstone (mp) och (v) kunde väl bråka om saken. Nej, alla är så snälla så.

    SvaraRadera
  3. Jodå, länken fungerar till Expressen, men det tar tid innan den laddar upp. Expressen är seg.

    SvaraRadera
  4. Härligt att du är tillbaka. Blev riktigt glad när jag åter kunde läsa din blog.
    Nu när riksdagen sålt ut oss har det väl liten eller ingen betydelse vilka som sitter i regeringen.
    Överförmyndaren är ju i Bryssel och Straussbourg, för dom slutar naturligtvis inte med det kostsamma pendlandet.
    EU-politikerna förnekar sig inte.
    Såg just i en tidning hur en namngiven och bildpublicerad centerrepresentant ytterligare en gång fått bakläxa av skattemyndigheten för att inte ha redovisat alla pensionsförmåner.
    Det är sådana som nu ännu mer skall bestämma över oss och vars skyhöga förmåner vi skall tvingas slänga skattepengar till!

    SvaraRadera
  5. En ganska bra analys. Jag tror att man måste komma till vägs ände senaste innan jul inom Trekanten (kul begrepp du introducerat!). Om inte bör man uttala att man går till val var för sig, men inriktade på att fälla nuvarande regering. Att idag, när sd kanske är på väg in, låsa upp sig är bara dumt. För övrigt: VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL BLOGGOSFÄREN!! DU ÄR ETT SALT!!
    Vänsterpartist

    SvaraRadera
  6. Klart det är bättre för vänstersidan att låta miljö- och vänsterpartiet driva ideologin medan sossarna kan fånga upp mittenväljarna, dvs de som alltid vill att det ska vara lagom. Om borgarna föreslår 65% a-kassa och vänsterpartiet 90% så kommer lagomsossen lägga sig runt 80%.

    En annan fördel med denna konstellation är att de ideologiska partierna inte behöver ta ansvar för regerandet. De kan utan problem föreslå 200 000 nya jobb i offentlig sektor eller 80% nedskärning av CO2-utsläppen.

    Att uppdelning inte fungerade på den borgerliga sidan berodde på att moderaterna ville vara makt och idéparti samtidigt. Om moderaterna hade förflyttat sig en rejäl bit ut till höger så hade folkpartiet och centern vuxit till sig. De hade blivit den nya mitten och lagomväljaren hade vågat rösta på dem. Sossen hade inte behövt vara rädd för att någon sådan där "extrem" Moderat skulle bli statsminister.

    Nu valde moderaterna att gå för makten och de förflyttade sig själva in i mot mitten. De är en fungerande strategi, men den är kortsiktig. Om alliansen vill vinna nästa val så måste de förflytta sig ännu mer vänsterut. Detta eftersom de själva har varit med och flytta opinionen.

    SvaraRadera
  7. Schlaug skriver:
    "Att sudda ut sina profiler, genom att gå in i blockburen, innebär att frågor om kärnkraftavveckling, sänkt arbetstid och konsumtionssamhälle försvinner från den politiska dagordningen, och att något opinionsbildning i frågor som ligger utanför det blockgodkända inte kommer att förekomma i valrörelsen 2010. Detta gör politiken fattigare."

    Men de frågorna är ju knappast heller intressanta i dagsläget. På sikt kommer dock kärnkraften naturligtvis att byggas ut. Att sänka arbetstiden vore att begå harakiri på välfärden och skapa en ny underklass. Och konsumtionen bör ju i stället öka, inte minska. Det finns idag mycket viktigare frågor att ta tag i!

    SvaraRadera
  8. Anna O visar väl mer än tydligt hur inskränkt debatten idag är, tankar utanför det politiskt korrekta accepteras inte. Samtal utanför det som de två blocken anser vara "rätt" förekommer inte.
    Hasse Bildoktor

    SvaraRadera
  9. Tala om inskränkthet, "Hasse Bildoktor"! Åsikterna om vad som är politiskt korrekt skiftar ju. Sedan är det ju så att det är ingen som förbjuder någon att diskutera vad man så önskar, det visar ju inte minst denna blogg. Men intressant? Knappast.

    SvaraRadera
  10. Moderaterna tar nu ett stort kliv i Sd-riktning, och ämnar kräva något slag av samhällskontrakt av invandrare. De ska bekräfta, att de fattat att t.ex. hedersvåld inte går an i Sverige. Det är otäckt när främlingsfientligheten sprider sig även till städade partier.

    SvaraRadera
  11. Att dra fram hedersvåldet i ljuset och bekämpa det har inte med främlingsfientlighet att göra.

    SvaraRadera
  12. 18:52 borde kolla Sd:s hemsidor! Där drar man fram allt möjligt
    "i ljuset", inte minst hedersvåldet. Sd är stämplat som främlingsfientligt, alltså är ett sådant kontrakt, logiskt sett, just detta.

    SvaraRadera
  13. Tyvärr har Birger rätt. Jag fattar inte vad man håller på med inom oppositionen. De hade ett guldläge, med utbrett missnöje med Alliansen plus lågkonjunktur, men håller på att sjabbla bort sitt fina utgångsläge totalt. Sossarna verkar vara helt utan egna ideér. När man hör dem prata om "arbetslinjen" är det svårt att skilja dem från ett alliansparti. De har gått bra i opinionsundersökningar så länge de inte sagt något själva. När man nu börjar presentera sin "nya" politik så låter den till förvillelse lik den Allanspolitk som många är missnöjda med och som man själva kritierat. Vänsterpartiet blir alltmer svårbegripligt, något som jag nästan inte trodde var möjligt efter förra valrörelsen. De känns som ett riktigt sänke för oss som vill ha regeringsskifte. MP röstade jag på i förra valet och kommer göra det igen. Även om de tonat ner sina mest radikala förslag. De är ändå de enda inom den s.k. trekanten som verkar ha några idéer. Dystert./Thomas

    SvaraRadera
  14. Anonym 18:52

    Hedersvåldet är avskyvärt och skall bekämpas. Det handlar INTE om främlingsfientlighet. Det handlar om att vi i Sverige vågar stå upp för de framsteg på det mellanmänskliga planet som uppnåtts. Det kommer hit en mängd människor som inte levt under sådana civiliserade omständigheter, och då drabbas naturligtvis vi. Att hålla tyst om detta och stämpla opinionen som främlingsfientlig är inte bara fegt utan även livsfarligt. Vi har ett samhällssystem, en kultur och ett umgänge mellan människor som måste försvaras, framför allt mot tokvänsterns agerande! Och jag är INTE sverigedemokrat! Att tiga driver däremot desperata människor att rösta på sd.

    SvaraRadera
  15. Har 10:54 tänkt på, att dessa åsikter sammanfaller exakt med de som finns att läsa på Sd:s hemsida?

    Det krävs en viss portion mod för detta. Mod, att inte vara PK!

    SvaraRadera
  16. Detta mod har 10:54

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.