onsdag 8 oktober 2008

Hånflinen har en kostnad

Bilmässa för ett tiotal år sedan. Träffade bland annat företrädare för svenskt bilföretag. Samtalade om framtiden. Pekade på växthuseffekten och dess konsekvenser för bilindustrin. Möttes med hånflin.

Ekonomer utan kunskap i ekologiska realiteter har för stor makt. Det kostar.


Om man till det lägger ekonomer och finansglin som bygger sin värld på siffror, svävande fritt från verkligheten, så får man stora kostnader. Självfallet har de hånflinat varje gång man påpekat att den avgörande ekonomiska formeln är följande: 6H2O + 6CO2 + ljus → C6H12O6 + 6O2.


15 kommentarer:

  1. Vad är det för formel???

    SvaraRadera
  2. Det ska vara 6 O2 och inte bara 6 O på högersidan.

    SvaraRadera
  3. anonym 11.52:
    Kom igen!
    Menar du att du inte vet hur fotosyntesen - livets i särklass viktigaste kemiska formel - lyder...?

    /Magistern ;-)

    SvaraRadera
  4. DEt har väl inget med ekonomi att göra. Jävla miljömupp.

    SvaraRadera
  5. Ekonomisk kunskap anses tyvärr "fint", medan kunskap om ekosystem och biologi anses lite nördigt och suspekt i vårt s.k. kunskapssamhälle.

    Att vi därför både miljömässigt och nu även ekonomiskt sitter "i skiten" är därför inte konstigt utan tvärtom helt logiskt...

    /Biologimagistern

    SvaraRadera
  6. Fånigt. utan finansglin, som du så nedvärderande uttrycker det, hade du inte haft bostäder, företag eller teknisk utveckling. Finansglin skapar möjlighet till investeringar ochutveckling, något som kanske även herr Schlaug borde tillstå. ATt det gått över styr beror på ett antal giriga personer som förstört för oss alla.

    SvaraRadera
  7. Skärp samtalet! Det handlar om allvarliga ting.

    SvaraRadera
  8. Just nu verkar problemet snarare vara att ekonomer utan kunskap i ekonomiska realiteter har för stor makt. Fotosyntesen i all ära, men enbart med hjälp av den kan vi inte skapa ett människovärdigt samhälle. Schlaug har en makalös förmåga att återföra det mesta i tillvaron till någon slags biologisk grundval, men det leder alltså fel. Han har missat hela poängen med människans utveckling, som ju som bekant inte alltid följer biologins lagar. Nazisterna ville ändra på det här, och det vill även de mörkgröna. Men bevare oss väl!

    SvaraRadera
  9. Fotosyntesen visar att världen blir grönare ju mer koldioxid som finns i atmosfären. Detta har inträffat tidigare i historien. Nu är det dags igen. Uppvärmningen kan vi inte göra någonting åt, den styrs av solen. Men snart blir det svalare igen!

    SvaraRadera
  10. Enligt tidningars hemsida har "nya mp" gängats sig med s ända till 2020. Fy --

    SvaraRadera
  11. Vad diskuteras här? Miljöpartiets vara och icke vara?
    Tycker att nu har vi kommit till en punkt där detta lilla men inflytelserika partis existens inte längre känns meningsfull. Existensbasen har så att säga ryckts undan partiet. All utopi och djärv diskussion är borta och kvar har vi en handfull politiska strebrar som utan kompass suktar efter köttgrytorna.

    SvaraRadera
  12. Hej

    Har Peter Eriksson tappat fotfäset i tillvaron? Titta i Dagens DN.

    Robban

    SvaraRadera
  13. Kommer ihåg den där bilmässan 1998.

    Volvo hånflinade åt den nya lilla Mercedes A-klass, som var förberedd för att bla köras med el (det finns rum för batterier i golvet), och sa att man aldrig skulle bygga en småbil.

    /bb

    SvaraRadera
  14. Anonym nr x:

    Finansglin varken uppfinner eller bygger. De gör sitt jobb helt enkelt. Ett vanligt jobb kan man nog säga, men de får väldigt mycket betalt för det. Märkvärdigare än så är det inte.

    Om girighet är inblandat i kraschen (och det tror jag nog den är) så är det snarast för att systemet premierar girighet. Inte för att det motverkar den eller är neutralt till den. Det är ju därför egoism och moral har diskuterats så mycket vad det gäller just ekonomi och fördelning.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.