fredag 26 september 2008

Trött på svindyr Al...

Skulle du betala 3 750 kronor för att lyssna på Andreas Carlgren? I ett arrangemang av Color Company?

Nej, trodde just det.

Men det är i alla fall så mycket det kostar att höra honom prata en halvtimme på Al Gore - Thinking green seminar den 15 oktober. För säkerhets skull låter man i reklamen för seminariet meddela att Andreas är Sveriges miljöminister.

Tja, det kan ju vara bäst att berätta för dem som just nu undrar om vi har någon sådan.

På köpet får man en liveföreställning av Al Gores ,vid det här laget ganska tröttsamma, scenshow som är förvillande lik hans film, i ämnet Klimat. Köper man biljetter via ticnet så söker man på artistnamnet Al Gore.


Ibland blir det bara för mycket. Tycker till och med jag som är klimatfreak och miljömupp. Som alltid pratat gott om Al Gore. Han har gjort massor för att lyfta frågan, vilket jag är honom evigt tacksam för. Men det finns en brytpunkt där till slut kan gå för långt.

Det finns fortfarande många biljetter kvar. Och man annonserar flitigt för att få dit folk.Man skriver att man "vill lyfta miljödebatten till ett högre plan". Man kan tro att det är ironiskt, men det är det inte. Orden "högre plan" passar ju annars ganska väl med den ständigt flygresande Al...

Har du frågor att ställa till Al så finns det tio minuter avsatta för det, innan planet går.

Arrangör är The color company så ni förstår...

7 kommentarer:

  1. Vad är Green Friends VIP som står i programmet?

    Man får ett tydligt intryck av att det är ett gulli-gullmöte för glassigt folk typ direktörer, borgarråd och andra gräddfilare för att skaffa gott samvete i s.k. miljöfrågor. Sedan går man hem och bygger ännu fler nya motorvägar, för man har ju redan gjort sitt och varit på kånferangs med Al Gore.

    Griniga gubben

    SvaraRadera
  2. Är det inte hög tid att spola hela klimatköret nu? Det är ju snart bara Al Gore kvar i den kyrkan, och han tjänar pengar på bluffen. Sök dig i stället till seriösa vetenskapsmän.

    SvaraRadera
  3. Backlashen kommer, var så säker.

    Antingen eftersom folk till slut fattar att det inte finns nog med fossila bränslen att elda upp för att skapa allvarliga klimatförändringar, eller för att energin blir så dyr att folk skiter i vad de eldar så länge det blir lite billigare.

    /Starvid

    SvaraRadera
  4. Att Al Gore ”lever” fortfarande är förbluffande. Han är genomskådad för längesedan. Följer du inte klimatdebatten, Birger? Klimatalarmisterna har förlorat matchen.

    SvaraRadera
  5. Nej, inte har klimatfrågan blivit mindre aktuell, Olof K. Men det innebär ju inte att man kan känna viss trötthet när marknadsnissar som gör allt för att öka konsumtion arrangerar svindyra möten med Gore och Sveriges miljöminister. Som du kanske sett har jag däremot den uppfattningen att även kritiker av växthusteorin bör få forskningsbidrag - forskningens kärna bygger nämligen på att alla teser ständigt skall ifrågasättas och prövas.Även som sådant som jag är övertygad om...

    SvaraRadera
  6. Gore behöver väl pengarna för att betala el- och gasräkningarna till sitt ökänt stora och energislukande hus.

    SvaraRadera
  7. Du hade din chans men misslyckades, Birger. Varför kastar du skit på de som lyckas? Bitter?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.