torsdag 4 september 2008

Minns ni? Saakashvilli vandaliserade De grönas lokaler...

Carl Bildts kärlek till den georgiska presidenten Saakashvilli har tagit sig absurda uttryck. Han har vägrat kritisera dennes militära angrepp på Sydossetien. Jämfört Putin med Hitler och skämt ut Sverige i EU-kretsen.

Det var inte länge sedan president Saakashvilli lät georgiska myndigheter slå till mot De grönas lokaler. Kontoret vandaliserades, alla dokument togs i beslag. Det är detta Bildt hyllar som fungerande demokrati.

- Det vi ser är ett utslag av Saakashvilis regerings brist på respekt för lagliga metoder i sitt regeringsutövande, kommenterade Per Gahrton händelsen för ett drygt år sedan.

Bodil Ceballos, riksdagsledamot i utrikesutskottet uppmanade den svenska regeringen att protestera. Och Bildt? I SvD - tidningen där statsministerns hustru ingår i en styrelse som kan påverka valet av chefredaktör - pågår en intressant debatt om huruvida Ryssland bröt mot FN:s våldsförbud och huruvida Georgiens anfall var aggression mot civila. I Aftonbladet skriver Lars Ohly, vilket i sig gör mig misstänksam från ryggmärgen (sorry, Lars!), om det faktum att Sverige ser mellan fingrarna när USA bryter mot folkrätten men inte när Ryssland gör det: Sverige borde upphöra med militärt samarbete med båda dessa länder är hans slutsats.

Jag delar den uppfattningen, främst av den anledningen att jag menar att något land bör ta första steget och avrusta militären för att istället satsa pengarna på internationella sjukvårdsteam, rättsystemet och det som formar demokratin mer än något annat: skolan.

13 kommentarer:

  1. Så sant! Dessutom gav den franska utrikesministern Bildt en skrapa på det senaste EU-mötet!

    SvaraRadera
  2. Varför kommenterar du inte i stället regeringens fantastiska skattesänkningar för pensionärerna?

    SvaraRadera
  3. Fantastiska?

    Snarare patetiska!

    Om man drar in biståndet på 300 årliga miljoner till Ryssland (!) blir det 6000 kronor om året för de fattigaste 50.000 pensionärerna.

    /Starvid

    SvaraRadera
  4. Petrofascister,Konspirasjonsteoretikere og Aloysius Pendlebury Plum.

    Putins dessinformasjonsagent Mahdi Darius Nazemroaya ønsker seg tilbake til gamle dager da Slobodan og Saddam kunne samarbeide og gi flankestøtte til Putin og mafia-herskerne i Peking.

    The March to War: NATO Preparing for War with Serbia?

    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=7053


    Michel Chossudovsky skal være jøde påstår Vigrid.

    Sønnen til den russisk-muslimske KGB-diplomat i FN Evgeny Chossudovsky var og er en av de mest trofaste propagandistene for vidreføringen av Primakovlinjen til fasciststaten til Putin.

    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20060212&articleId=1955

    En annen fremtredende muslims-russiske propagandaaktør som også utgir seg for å være jøde er «Jöran Jermas» alias Adam Ermash.

    http://no.wikipedia.org/wiki/Israel_Shamir

    http://www.magasinet-monitor.net/artikler/shamir040106.htm

    SvaraRadera
  5. Varför skrevs det ingenting om att myndigheterna angrep de gröna i svenska tidningar? Var det för obetydligt? Eller var man redan då ensidig i sin bedömning av Georgien som en Natovän?

    SvaraRadera
  6. Det kom inget pressmeddelande som "journalisterna" kunde skriva av, alt. det stod inget i the Sun.
    Robert - Södermalm

    SvaraRadera
  7. Ironi, Arvid, ironi!

    SvaraRadera
  8. Birger!

    Varför lyser politiker som vågar säga ifrån med sin frånvaro. Det är pinsamt att se hur våra politiker som styr över oss fjäskar något så enormt för gringon och helt och hållet saknar ryggrad. De pratar så fint om människan men väljer att se bort när en sida bara krigar och krigar, kränker mänskliga rättigheter för så många människor runt om i världen. Vad har hänt med våra politiker. Förut så kämpade de för våra rättigheter men idag äter de ur handen på dem som begår bland värsta brotten mot mänskligheten. Det börjar bli dags för oss i Sverige att vakna och ta tillbaks makten där den hör hemma, hos folket, hos oss.

    SvaraRadera
  9. Bra rutet 17:05
    Det är bara ett hinder för hur detta skall ske.
    2004 lovade nämligen riksdagen EU att EU:s lagar skall gälla över Sveriges lagar med ett enda litet undantag.
    Vi får själva besluta om statsskicket.
    Detta är den krassa verkligheten som vi har att rätta oss efter.
    Kanske kan man säga att svenska politiker åt ur handen på höjdarna i EU.
    Vad gör vi??

    SvaraRadera
  10. Skicka dit Per Gahrton, en låda sprit och en stadsjeep ska dom få se på vandalisering!

    SvaraRadera
  11. Per skriver en bok om Georgien, och har varit EU-parlamentets representant där.

    SvaraRadera
  12. Jag tror inte det står i georgiska tidningar om att exempelvis Centerpartiets lokaler i Sverige har blivit kraftigt vandaliserade av AFA-huliganer?
    Men visst, såhär nu i efterhand skulle det nog kunnat komma upp till ytan ifall vissa partiers lokaler blivit vandaliserade i Georgien.

    SvaraRadera
  13. Zico:

    Det var för det första inte AFA som terroriserade Centerpartiet inför förra valet. Och även om så vore skulle en dylik perifer grupps krossande av skyltfönster sakna nyhetsvärde internationellt. Om det regimbärande partiet däremot utövar handgripliga trakasserier, dvs. om sossarna under förra valupptakten skulle ägnat sig åt att slå sönder moderaternas lokaler eller om Reinfeldt inför nästa val skickade ut signaler om att slå sönder Miljöpartiets lokaler så har vi en analog situation som mycket väl belyser det absurda i att kalla Georgien för en demokrati i den betydelse vi vanligen tillskänker ordet.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.