fredag 4 juli 2008

På begäran

Det är kul när läsare av bloggen hör av sig och vill ha repriser av gamla godingar. Den här har både "Maria" och "Grrreenline" frågat efter senaste veckan:




Om ni undrar var den kommer ifrån så är det SVT:s partiledarutfrågning av språkröret Jan Axelsson - som för övrigt var ett gravt underskattat språkrör som gjorde mycket bra ifrån sig i denna intervju men som hölls tillbaka av partiets riksdagsgrupp - från valrörelsen 1991. Det är Mika hos ProVoka som hittat den i något obskyrt arkiv i vingåkerstrakten...

6 kommentarer:

  1. Detta hör inte till ämnet, men jag ville bara säga att det var kul att du nämnde Sverigedemokraterna i "Nyhetspanelen" idag angående Almedalsveckan. Alltid kul när någon tänker på oss. :-)

    SvaraRadera
  2. Det har varit Talangjakt i Byttorp (som jag antar att du besökt någongång)Bäst placerade sig två gröna alternativ.
    http://gobbabibliotheket.blogspot.com.
    (enklast hittar man genom att clicka)

    SvaraRadera
  3. Om det är tillåtet att fortsätta tala om ovidkommande ting, så var det intressant i God morgon Sverige idag, då Idergard kritiserade själva idén att strejka.

    I gamla tider var strejken riktad mot en girig arbetsgivare. De anställda slutade leverera arbete, när de inte fick det pris de begärde, precis som vilken leverantör som helst skulle ha resonerat.

    I vår tid riktar sig en strejk mot
    tredje part. Det spelar mindre roll för landstingen, om sjukvårdens anställda lägger ner arbetet. Men för patienterna är det illa. Meningen är väl att allmänheten ska bli villig betala mer i skatt till vården för att få behålla den. Men det sägs inte rent ut. Varför?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  4. Sjuksköterskestrejken riktade inte sig mot tredje part. Men som alltid när det gäller serviceyrken så drabbar en strejk tredje part vilket är en annan sak, Detta har arbetsgivarna utnyttjat alltför länge, dvs folk i serviceyrken är mindre benägna att gå ut i strejk för att de vet att det drabbar sina kunder/patienter.

    För övrigt så är de offentliga överskotten rekordhöga och stiger för varje år, det finns hur mycket pengar som helst att betala högre lön till exempelvis sjuksköterskor. Just nu är rätta tillfället at öka lönerna till de som är värda det i den offentliga sektorn, inga nya skatter behövs för det.

    SvaraRadera
  5. Kan eola berätta, på vad sätt en strejk skulle svida på Sveriges kommuner och landsting? Dessa funkar väl enbart som mellanhand eller organisatör av vårdtjänster till de behövande. Formellt riktas strejken inte mot allmänheten, men reellt gör den ju det, eller hur, eola?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  6. Strejk är meningslöst om det är inom offentlig sektor! Kul att se miljömupparna skutta omkring.
    Roberth Ström

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.