måndag 2 juni 2008

Offside

Brukar läsa Offside, den där fotbollstidningen som lyckas skriva om fotboll så att kvällstidningars sportsidor känns som utrop från Kiviks marknad.

I senaste numret är det en intressant artikel om domare. Tänk vad en bra text, skickligt skriven kan väcka intresse för något man aldrig funderat över... En av de mer kända domarna, Massima Busacca, menar att Gud inte är med honom när han gör en tavla.

Ola Andersson, Sportchef i AIK, har ju tidigare meddelat världen att det finns en högre mening med misslyckanden. I Offside meddelar nu också Antonin Panenka, som hade fräckheten att chippa in den avgörande straffen i en EM-final, att "det var ödet, den högre makten, som ryckte in" vid den där straffen.

Och nu när EM snart börjar kommer korstecken och andra religiösa tecken att förekomma i stor mängd, när spelare tackar högre makter för att de lyckats sparka in en boll i mål. Kunde inte den där guden få ägna sig åt annat än svettiga fotbollsspelande miljonärer?

Förresten meddelar Lennart Johansson, den forna presidenten för Uefa och AIK:are, i senaste Offside att "kärleken till ett lag är stabilare än ett äktenskap".

Får mig att tänka på att jag och Lena häromdagen firade att vi varit gifta i 22 år. Vi gifte oss när vi ändå fått två barn och det visat sig att vi gillade varandra, hade massor att prata om och nästan aldrig hade tråkigt. På den vägen är det. Fast djurgårdare har jag varit i cirka 55 år förstås...

7 kommentarer:

  1. Jodå, det kan han. Ägna sig åt nåt annat alltså. Han gör väl som han vill.

    Min äldste son är Ajax-are (alltså, en fotbollslag från Amsterdam, för den som inte vet). Jag vet inte riktigt varför, hans föräldrar har inte påverkat honom eller indoktrinerat honom på något sätt. Han vet inte ens vad Blåvitt är (möjligtvis vet han vad Ljungskile är för lag, morföräldrarna har väl påverkat honom).
    Jag brukar säga att jag håller på Feyenoord (lag från Rotterdam, för den som inte vet), men då ser det ut som om han vill byta morsa!

    Kanske har Lennart Johansson LITE rätt i alla fall.

    SvaraRadera
  2. ...så kvällstidningarnas sportsidor känns som utrop från Kiviks marknad...
    Bästa analysen jag sett!!

    SvaraRadera
  3. Väntar med intresse på din kommentar om LO-kongressen! Såg en debatt mellan dig och någon från LO för ett tiotal år sedan och då slog det gnistor.
    BL

    SvaraRadera
  4. Herr Schlaug tycks vara en av de få renässansmänniskor som finns kvar, breda intressen, kunskaper om vida områden och både tankens och handens hantverkare. Nu fotboll, tidigare rockmusik och opera, politik och livsfrågor, husbyggare, kanotist och odlare. Jag beklagar att han lever i fel tid!

    SvaraRadera
  5. Vi har all anledning att glädjas åt detta, att det finns människor med brett intresseregister, ty ibland känns dessa som en bristvara. Men låt oss hoppas att Birgers föredöme lockar fler att försöka se helheten.

    SvaraRadera
  6. BL: Hrm, det kanske blir några rader...

    Monica: Feyenoord, självklart! Var det inte där Ove Kindvall spelade? Fast nog är det lite magstrakt att fotbollsspelare, och tränare, på fullt allvar tror att Gud skall fixa just deras lag... (Det är ju löjligt när alla borde veta att , om han nu finns, är djurgårdare...:-)

    SvaraRadera
  7. Ärligt sagt... Jag vet väldigt lite om fotboll... Håller på Feyenoord bara för att reta sonen.

    Övrigt håller jag med dig, visst är det magstarkt...

    I övrigt håller jag INTE med dig. Om Han nu skulle hålla på nåt lag överhuvudtaget, så är det klart att Han håller på Änglarna.
    Hrmpf!
    Det spelar ingen roll hur du vänder och vrider dig (eller om du kallas renässansmänniska), Birger, en 08:a förblir du...

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.