torsdag 19 juni 2008

Det är inte lätt att vara grön...

Det tycks mig lite taskigt att skälla mest på Federley och andra unga riksdagsledamöter som våndats inför FRA-beslutet. Skäll mer på dem som inte våndats!

Problemet för glina som hojtade så mycket före beslutet är att de är gröna... i bemärkelsen att de inte förstår att de äldre allianskompisarna slukat dem ganska rejält. Förmodligen utan att de förstått det. På sin blogg hävdar den hårt ansatte Federley att ändringarna "är ett stort steg framåt". Självfallet är det inte så, men vad ska han säga? Kanske svårt att förstå för den som inte varit involverad i den inre manege som partipolitiken utgör.

Men, å andra sidan, det är inte så lätt att som ganska färskt i den politiska cirkusen förstå hur spelet bedrivs bakom ryggen av strategerna - som bemöter den utsatte med ömsom skopor vrede, ömsom skopor vänligt tilltal.

Det är lätt att bli blåst som grön i branschen - jag har också blivit blåst. Erkännes. Fast jag inte var purung. De första förhandlingarna med sossarna var inte roliga, de gick ganska ofta ut på att blåsa oss, tillsätta grupper, utredningar och sakta men säkert vattna ur det som sagts... Efter första vändan hade vi lärt oss det mesta.

Det som nu skett är att betrakta som politiskt skådespel - huvudpersonerna reducerades effektivt till statister. Men skäll mest på dem som regisserat. Och kanske var ändå Birgitta Ohlsons agerande det mest märkliga - hon deltog inte i debatten och la ner sin röst i omröstningen...

Hon motiverar sin nedlagda röst med att hennes liberala samvete krävde detta - hennes liberala samvete krävde inte att hon röstade nej, vilket kan vara bra att veta för dem som tror att liberala samveten är finare än liberal realpolitik i folkpartistisk tappning. Hon lyckades bevara sin möjlighet till karriär inom folkpartiet. Grattis!

För övrigt hade jag fel: jag trodde att Alliansen skulle låta tre stycken rösta nej för syn skull.

6 kommentarer:

  1. Tidigare anställda vi Stasi eller KGB torde äga företräde vid anställning i FRA.

    SvaraRadera
  2. Schlaug som vet bäst om allting bör styra landet.

    SvaraRadera
  3. Ja, faktiskt, skulle BS sannolikt bli en bra statsman, om han bara ville gå in i den rollen. Han är kunnig, vidsynt och har det man kallar helhetssyn. Huruvida han "vet" bäst, vad som nu menas med detta vidlyftiga uttryck, skriver väl ingen under på, allra minst BS själv. Men tack i alla fall för tipset, bäste "Klockan 14.14"!

    SvaraRadera
  4. Roligt att Birger är en av MYCKET få Politiker som erkänner att detta som vanligt var... (Ett Bröd och Skådespel) för att extremt- kortsiktigt rädda sig själva. Men nu har dom sålt sin eviga själ till djävulen....... Vänliga hälsningar JIMMY.

    SvaraRadera
  5. Problemet (eller ett av dem) med vår demokrati är nog att den att de som vågar erkänna sådana saker som Birger gör, bland annat hur mycket spel för galleriet det är och att man har och kan göra fel i bland, är just de personerna som inte står ut med hyckleriet.
    Dvs de vettiga o kloka människor som testat politiken men vill behålla sina ideal, de slutar med med politiken och vilka blir då kvar?
    Ja vilka de är det vet vi ju och det de uträttat är ju verkligen botten, och så det har det varit i många år.

    SvaraRadera
  6. vi får väl bomba FRA med sökord så att deras skitdatorer brakar ihop.

    FRA keywords : rosenbad ikväll bröllopp puff som fan

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.