fredag 1 februari 2008

Om att köpa en skjorta....

Sitter på tåget hem från Stockholm. Har överlevt en dag där. Förr gillade jag stan. Är ju uppvuxen där. Nu känns stan bara så trist, så ful, så grå, så skitig, så deprimerande, med så mycket ansikten som ser ut som de var på väg mot dödscellen. Gick motströms på en tunnelbanestation. Såg dessa ansikten. Stackars jävlar! Dra från stan!

Efter morgonens Nyhetspanelen i SVT - varför fick jag inte prata om det amerikanska valet där den bäste, i brist på gröna kandidater, försvann därför att han inte utgjorde någon Berättelse, någon Saga, någon Historia...? - gjorde jag ett ärligt försök att inhandla en skjorta. Vedervärdigt. Mentalt undermåligt att allt delas upp på märkesvaror, fånigt med tanke på att det tillverkas i stort sett på samma ställe av liknande underbetalda sater som blir lurade. Som konsument behandlas man som en idiot som skall pröjsa för ett märke som sitter och gör reklam för ett bolag.

Destutom finns inte skjortan jag vill ha. Den skall kunna användas minst 1000 dagar, kunna tvättas minst 100 gånger och däremellan bli fräsch genom att hänga ute över natten.
Tåget landar vid stationen för avstigning. Därute finns luft att andas. Ajö, vi hörs.

7 kommentarer:

 1. Birger,

  det var oväntat och mitt i prick med din kommentar i morse angående fildelning och storebrorssamhället. Mr Idergard tappade målföret. Inte undra på. Han hade snott sig 180 grader utan att själv förstått.
  Var du inte inte utshoppad, förresten? Skjortan du hade i teve satt ju som stailad, fräck och avväpnande.

  SvaraRadera
 2. Skjortan firade fyra år... Fildelning är svårt - både upphovsrätt och värnad integritet är viktigt, men det sistnämnda är av betydligt högre dignitet om vi skall kunna ha kvar ett samhälle som inte blir en mardröm

  SvaraRadera
 3. Kommunpolitikerna verkar nöjda över stan. Fast de verkar inte veta hur det är i stan, de åker i bil hem till sina villor utanför stan.
  Det finns knappt några Stockholmspolitiker som verkar ha visioner för staden.
  Till exempel tycker jag att man kan väl ordna så att man har flera gågator, typ runt i en ring eller nå´t. Som det är nu, går man en gågata, men sedan är det inget mer. Det blir stopp, det blir trafikljus etc.

  SvaraRadera
 4. Men Stureplan är fint.

  SvaraRadera
 5. Hur ska vi leva utanför stan då?
  Missförstå mig rätt, aj äm ånn jår sajd, men det är väldigt lätt att säga "dra från stan".
  Bor själv i Skogen i Värmland och klarar faktsikt av mitt artistliv här - även om jag ligger långt under existensminimum.

  En mer tätbefolkad glesbygd är, som jag ser det, enda vägen att gå.

  SvaraRadera
 6. Det är nog inte menat att människor ska leva i så stora grupper, de blir vilsna rädda och gömmer sig bakom masker beredda till försvar. Bodde en gång i huvudstan men flydde efter en vecka åter till småstaden Göteborg;)

  SvaraRadera
 7. Jag tror nog att en skogsarbetare har lika tråkigt på väg till jobbet som en kontorsråtta i stan. Bara det att ingen ser henne på väg till jobbet. Morgonstund har sannerligen inte guld i mund.

  Första gången jag sett er panel - får man varje vecka höra så fantastiska pärlor som "JSvH är ett bra val som kulturrådsmedlem - borgarnas kultur är att tjäna pengar"? Hoppas på det och fortsätter titta.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.