lördag 2 februari 2008

Grattis Per Gahrton - och tack för mina barn!

Idag fyller en av mina hjältar år: Per Gahrton. Han blir pensionär. Jag har hyllat honom tidigare. Men vill nu också passa på att tacka honom för mina barn.

Per tog initiativet till bildandet av miljöpartiet. Och på det partibildande mötet träffade jag Lena. Och vi fick barn. Så, tack Per för din insats.

Och ett stort grattis. Du har alltid varit en schysst man, uppmuntrande och stöttande. Även om du lite skämtsamt sagt till mig att du förordade mig som din efterträdare som språkrör därför att du ville vara säker på att efterträdaren inte skulle överskugga sin företrädare. Tja, du fick väl rätt. Men det gör inget.

Bilden är från 1982. Torgmöte under partiets första valrörelse.

8 kommentarer:

 1. Fint foto från annaodazumal! Då var vi unga och modiga, ty vi gick på glödande känsla mer än på eftertanke, kanske. När förståndet sedan utvecklas, då tycks man stelna till. Rätta, om jag har fel! Åter till bilden. Är den inte från Stortorget i Katrineholm? Man kan väl ana Frisörhusets jugendformade fönsterbåge i övre högre hörnet. Eller?

  SvaraRadera
 2. Annodazumal heter det nog, och inget annat.

  SvaraRadera
 3. Ja, nog blir man klokare. De gröna har aldrig blivit ett stort parti och blir det inte heller, av kända skäl.

  SvaraRadera
 4. Om De gröna skulle bli stora hade man förmodligen förlorat all radikalitet, De grönas uppgift är att ligga i framkant, driva opinion.

  SvaraRadera
 5. I vår ungdom sjöng vi "Vi gå över daggstänkta berg, fallera" etc. Och i andra versen beskrivs, hur "de gamla må le, ty vi äro ej förståndiga som de, fallera". Därefter deklareras, att vi vill "sjunga om våren den unga, ty vi äro ej kloka som de, fallera!"

  Kaxigt, kan tyckas, men mycket målande och, tyvärr, sant!

  SvaraRadera
 6. Jo, bilden är tagen i Katrineholm, men på mp:s hemsida - under historik - hävdas att den är tagen i Malmö. Eftersom partiet inte längre lyssnar på mig, ens när de gör de mest uppenbara felbedömningar, så är det ingen idé att jag påpekar detta fel...:-. Andra misstag är att överge idén om grön skatteväxling (i tron att skatten på arbete inte är för nög trots att ingen jäkel har råd att ens reparera skorna, hävda att det är en grön framgång med EU:s stridsgrupper och tycka det är okej med skolor ägda av vinstdrivande internationella bolag...

  SvaraRadera
 7. Som pappa vilken förlorade min sjuåriga dotter för åtta veckor sedan önskar jag nytag mot rattfyllon som hävdar dem drack efter olyckan och inte innan. Han går fri och min dotter är borta. Dessa sjuka människor måste bort från trafiken. En bortglömd fråga som nog skulle vinna stöd i många led. Detta borde drivas och kanske kan en annan pappa förstå.

  SvaraRadera
 8. Helt underbar bild!!!!!!
  Snyggaste Schlaug nånsin?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.