lördag 12 januari 2008

Sju snabblektioner för dig som vill förstå.....

Sju steg till förståelse över sammanhangen. Tar en kvart. Nyttigt. Skulle någon må väldigt illa av dem, så tänk på att det är övergående. Snart kommer du ut som en ny stolt människa...:-)
















Speciellt tillägnas detta Thomas Gür, som i dagens Svd stoppar huvudet i sanden. Huvudet i sanden stoppar alltid denne man, stående på kapitalismens, ekonomismens och konsumismens barrikader - en av mina mer verbala favoritfiender. Min sympatiske kompis i SVT:s Nyhetspanelen, Thomas Idergard, bör också i detta sammanhang upphöjas till speciellt utvald mottagare. Liksom en och annan skribent i tidningen Grönt, som lyckats såga en av de bättre böckerna i ämnet på det mest groteska sätt...

11 kommentarer:

  1. Det var ju en kopia på en Schlaug-förelsäsning av gammalt gott märke!!

    SvaraRadera
  2. Birger, har du möjligtvis läst boken Cradle to cradle??

    http://www.mcdonough.com/cradle_to_cradle.htm

    SvaraRadera
  3. Bullshit! Så här är det:

    1. Konsumera mer, handla mer, importera från Kina och Indien så att de kan få ekonomi för välstånd och teknikutveckling.

    2.Frihandel är det bästa sättet att få världen att utvecklas, ge de fattiga chansen att få leva de liv vi lever.

    3. Att vara "utshoppad" (Schlaugs infantila begrepp) är att vägra ta sitt ansvar för världens fattiga.

    4. Vi ska efterfråga mer och bättre, så blir det också mer och bättre! Världens har blivit bättre, det finns färre fattiga idag än igår, allt fler får tillgång till det goda livet. Statistiken ljuger inte!

    5. Klimatångest och konsumtionsångest är fiender till utveckling. Pessimister har alltid sagt att det går åt helvete, när hästar infördes i London sa man att hela stan skulle begravas i hästskit, när ozonskiktet var på tapeten så sa man att vi skulle dö av cancer och skapade badångest, när mobiler infördes så skrek man om strålning och att folk skulle falla av pinn så fort de pratat i telefon några timmar.

    6. Människan är fantastisk, hon kommer ständigt på nya lösningar när hon ser problem.

    8. Miljödårarna hävdar att resurserna tar slut, men så är det inte. När brist börjar uppstå så blir resurser så dyr att man söker nya mer lönsamma lösningar, det är inbyggt i systemet som kallas kapitalism och som avskys av gröna fundamentalister och miljöfacister.

    9. Lägg ner bloggen. Nu.

    SvaraRadera
  4. Herregud! Det är allt jag kan säga när jag läst Anonyms inlägg.
    Momika

    SvaraRadera
  5. Ja jösses... Är det något som är infantilt så är det Anonyms (13:14) inlägg.

    SvaraRadera
  6. Tack Birger för denna YouTube film!

    Applåder till en mycket bra informationsfilm!!!

    SvaraRadera
  7. Materialismen tror sig kunna sätta sig över naturen. I spelet ingår, att politiker och kapitalägare lever i symbios. Det är kanske därför som Statens Strålskydds-institut (SSI) lutar sig mot 3G-branschens egna forskare. De vet att det handlar om jättelika kapitalflöden och därmed arbetstillfällen. Att 3G-pratande barn drabbas av minnesstörningar har självklart inte med mikrovågstekniken att göra, eller hur? Kolla gärna www.vagbrytaren.org

    SvaraRadera
  8. Lysande var ordet!

    Nu hoppas jag att någon, kanske rentav i miljöpartiet, översätter denna informationsfilm, låter Maria Wetterstrand vara speaker och sprider den till kreti och pleti.

    SvaraRadera
  9. Vad är fel med vad Thomas Gür skriver..?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.