lördag 22 september 2007

Rocklegender till Jönköping nästa vecka

På tisdag är jag inbjuden som hedersgäst till Jönköping. Det låter det. Till Jönköping kommer nämligen också en hel drös legender.

James Burton är en av dessa. Han kommer, tillsammans med en skara historiska musiker, att uppträda i Jönköping den 25 och 26 september. Det är stora delar av Elvis Presleys orginalband från 70-talet som besöker Europa, förmodligen för sista gången. Åldern bör rimligen ta ut sin rätt. På efterfesten den 25:e kommer dessutom fler legender att uppträda: D.J. Fontana är bara en av dem - han var Elvis trummis redan under 50-talet.

Tillsammans med Burton finns övriga i det legendariska The TCB Band, dvs Jerry Scheff, Ronnie Tutt, Glen Hardin, John Wilkinson. Man har dessutom lyckats få hit både The Sweet Inspiration (med Myrna Smith, Estella Brown och Porti Griffin) och The Imperials ( med Terry Blackwood, Joe Moscheo, Sherman Andrus, Gus Gaches) - körer som är intimt förknippade med Elvis.

På efterfesten dyker förresten även Stan Perkins upp. Stan är son till Carl Perkins.

Låt mig berätta lite om James Burtons meritlista. Han har spelat med Ricky Nelson, Roy Orbinson, Elvis Costello, Emmylou Harris, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Joni Mitchell, Tina turner, Keith Richards och Bruce Springsteen. Men, mest av allt, var han den gitarrist som spelade med Elvis efter dennes comeback 1968. År 2001 valdes han in i "The Rock And Roll Hall Of Fame".

De som har minsta lilla intresse för rockhistoria bör förlägga måndag eller tisdag till Jönköping. Biljetter finns
här! Skulle de vara slut har jag en över - som inte säljs till överpris utan till ordinarie pris på 900 kronor, utan administrationskostnad dessutom ...:-).

Vill du se en underbar gitarrduell mellan James Burton och Bruce Springsteen så klicka här! På köpet får du Ronnie Tutt på trummor - förutom Roy Orbison, Elvis Costello och annan örongodis.

1 kommentar:

  1. En sån läcker hemsida ni har för (D)elvis Prelsey! Det verkar ju vara en spännande föreställning!!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.