tisdag 4 september 2007

Bubbelfascister och kranalibin...

Okej, det är bra att frågan om vatten på flaska har spolats upp på debattstranden. Frågan är dock varför det sker just nu. Plötsligt blir jag misstänksam. Är vi utsatta för en kupp?

Nej, inte kupp från miljörörelsen. Utan från den andra sidan. Den som nu äntligen uppfattat att klimatfrågan inte går att negligera. Och att opinionen kommer att kräva åtgärder... Åtgärder som kan ställa till elände för dem. Och för idén om evig konsumtion...?

Om man nu lyckas få hela folket att fokusera (finns det något mer löjligt trendord?) på flaskvatten, och samtidigt få oss att känna att vi verkligen gör något storartat för miljön om vi vrider på kranen istället för att köpa vatten på flaska eller burk... Då kan ju livet fortgå som vanligt även nästa kvartalsperiod. Vrider vi bara på kranen kan vi fortsätta att leva som vanligt, vi har minsann gjort vårt för miljön. Kranen som miljöalibi. Jag misstänker att det finns en liten jävel någonstans som hångarvar...

En mig närstående kommun (Vingåker) funderar på att bojkotta flaskvatten, enligt en vanligtvis välunderrättad källa. Samtidigt gör man allt man kan för att få stockholmare, att åka 17 mil till kommunens Outletcentra. Där ligger redan Factory Outlet, en av Sveriges mest besökta klädlador för märkesvaror. Rubrik i dagens lokalblaska (Katrineholms Kuriren) meddelar: "Positiv nyhet avslöjades i fullmäktige: Ytterligare företag är intresserade av att etabliera sig på Outletområdet".

Journalisten ifråga funderar denna dag inte alls på klimatfrågan. För sammanhang är ju inte mediernas starkaste sida.

Så härligt! Nu kan man åka sina 34 mil med sin Stockholmska Stadsjeep - många stockholmare vill känna sig trygga när de far på safari utanför tullarna - för att köpa kläder och pryttlar, och avstå från Ramlösan. Så har man gjort en insats för miljön. Och allt kan förbli som det varit.

Jag är övertygad om att det sitter en liten jävel någonstans, kanske på Andreas Carlgens axel, och hångarvar... Andreas är nog också nöjd så länge fokus (suck!) ligger på bubbelvatten, istället för på bekämpningsmedel och konstgödsel... Och så får förstås de där som gladeligen ironiserar över miljödebatten vatten på sin kvarn. De där som en ilsken röst i telefon kallade "bubbelfascister".

4 kommentarer:

  1. ha ha ha
    du är rolig du - jag skrattar men någonstans mitt i skrattet blir jag lite sorgsen... Du har ju så rätt i att vi "de tänkande människorna" tänker och handlar på ett mycket märkligt sätt.
    Nelson

    SvaraRadera
  2. Konspirationsteorier är ju kul.

    SvaraRadera
  3. Miljöpartiet i Stockholm gjorde en aktion igår, kom med eget tillverkat bubbelvatten, med massor med bakterier i, för att bjuda kommunfullmäktige. Snygg aktion, bilmässig och fin. Blir några av motståndarna småsjuka av bakterierna i vattnet så är det ju en fördel för den gröna maffian. Fast jag tycker det är okjej att flaskvatten minskar, så jag ger tummen upp för de trädkramarnas tilltag.

    SvaraRadera
  4. Nå, du kan kanske tycka att det här är en lustig liten skitsak, men när man har bott några årtioenden i städer som Bangkok och Colombo och sett folk köpa importerat vatten från Frankrike... samtidigt som man själv druckit fullständigt acceptabelt kranvattten... nää, dom där tokarna som tror att man måste borsta tänderna i flaskvatten!!!!!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.