torsdag 2 augusti 2007

Pride gjorde årets smartaste PR för sin sak

Glenn Hysén har så talat på Pridefestivalen. Att bjuda in Hysén måste vara ett av de smartaste PR-åtgärder någon organisation någonsin gjort. Matchomannen, anklagad för att "knacka bög" och säkert ivrigt hyllad bland mörkerfolk i månget omklädningsrum, är numera förknippad med individens rätt att vara sig själv, även om det bryter normer. När sedan Pridepubliken visade sig ha mer hjärnceller kvar än publik på Hammarbys senaste match så var framgången total.

Involverade i HBT-rörelsen har ojat sig i både Aftonbladet och DN för Prideansvarigas val av talare. Ungefär som om de velat värna någonsorts sekterism från omvärlden, vilket de säkert inte vill, men agerat som om de ville genom sina fåniga artiklar. Om inte det också, förstås, var del av en lysande PR-åtgärd...

Personligen ser jag hellre Glenn Hysén som talare på en Pridefestival än som expertkommentator i teve. Han gör mer nytta i det förstnämnda. Har vidunderligt svårt för hans expertkommentarer i teve... Än värre är att sonen, Tobias, ser ut att välja Göteborg istället för Djurgården när han nu är på väg tillbaka till träsket i Allsvenskan. Mindre träsk blir det i alla fall med Tobias.

Grattis till Pridefestivalens PR-folk!

13 kommentarer:

 1. Klart Tobias skall dit han hör hemma. På Sverige framsida.

  SvaraRadera
 2. "När sedan Pridepubliken visade sig ha mer hjärnceller kvar än publiken på Hammarbys matcher så var framgången total"

  Som besökare utav båda arrangemangen undrar jag hur du kommer fram till den slutsatsen? Två av 14000 supportrar igår fick hjärnsläpp och kastar in plastmuggar med öl. Jag har redan sett tre få öl över sig på samma sätt på Pride. Jodå, folk blir sura på varandra där med.

  Men det är väl som vanligt mer PK att gnälla på fotbollshuliganer än när vi bögar går på pride.

  SvaraRadera
 3. Tommy! Förstår att du är nöjd. Tobias var verkligen bra - på alla sätt - när han spelade i Djurgården.

  Anonym: Helt rätt av dig, fåtalet ställer till det, synd att det drabbar Bajen så illa. Kul att bli beyraktad som PK (Politiskt Korrekt), det tillhörde inte de tillmälen som brukade drabba mig... Snarare efterlyste man mer av den varan...

  SvaraRadera
 4. Förmodligen har Glenns inhopp gjort mer praktisk nytta än hela högen politiker som springer på festivalen.

  SvaraRadera
 5. Och vad är herr Schlaugs egen inställning till bögar? Politiskt korrekt inställning, antar jag.

  SvaraRadera
 6. Ja du skriver det själv utan att tänka på det. Allt handlar om PR nuförtiden, och det börjar faktiskt äckla mig. Tror du mig inte så räkna hur många gånger du skrev "PR" i din blogg.

  SvaraRadera
 7. Till vit medelålders hetro:
  Ja, jag har en politiskt korrekt uppfattning, jag hade samma uppfattning när den inte alls var politiskt korrekt, utan politiskt anstötlig. Och trots att jag är en vit medelålders man som levt bra liv i traditionella kärnfamiljer med mamma, pappa och barn... Det har något med ideologi att göra, det kallas frihet och demokrati.

  SvaraRadera
 8. Fast politisk korrekthet är på sikt ett hot mot demokratin.

  SvaraRadera
 9. Hmmmm.... Jag har sett många diskussioner på Internet som spårat ur pga att deltagarna tjafsat som vad som är politiskt korrekt. Det är ett mycket vanskligt uttryck att använda i diskussioner eftersom det inte är entydigt definierat.

  SvaraRadera
 10. Gillar din blogg. En av de mer intressanta jag hittat.

  SvaraRadera
 11. Det finns alldeles utmärkta definitioner på Politisk korrekthet, jag skall dock inte börja klistra in dessa här så du kan andas ut Micke.

  SvaraRadera
 12. Robsten. Visst finns det definitioner på politisk korrekthet. Flera stycken faktiskt (kika t.ex. på länken i mitt förra inlägg).

  Vad menar du förresten med att jag kan andas ut? Jag tycker att det är intressant att läsa om vad olika personer menar med politisk korrekthet, så för min del får du gärna dela med dig av dina definitioner!

  SvaraRadera
 13. Prideorganisationen tackar för komplimangen. :)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.