måndag 12 mars 2007

Får man döda Boxer-Robert?

Hej Robert! Jag försökte få tag på dig på telefon igår. Hade fått en faktura på en summa som var fel, och påminnelseavgift för att jag inte betalat fel summa. Hade inte betalt alls för jag har försökt få tag på dig via mejl till Kundkontakt. Men du svarade aldrig. Så nu satt jag i telefonkö för att få äran att prata med dig - jag var nr 38 i kön. Fan ta dig, Robert!

Jag får då och då brev av dig. Jag vet inte riktigt vem du är, även om jag sett dig på teve ibland. Men en sak är säker, jag är jäkligt trött på dina brev.

Vet du om en sak? Jag är drygt 55 bast och tämligen normalbegåvad. Likt förbaskat skriver du brev till mig som om jag befann mig någonstans i den nedre puberteten eller vore inlagd någonstans på grund av bristande förståndsgåvor. Respekt, Robert, respekt!

I ett av dina senaste brev berättar du att du gillar stora, pampiga fester med mycket glitter och glamour, sådana som visas på teve. Jo, jag förstår att du inte blir inbjuden på de där festerna, men att du gillar att glo på dem i teveburken struntar jag i. Och du, Robert, nu hotade du med att börja skicka mejl till mig också. Du skrev: "En gång i månaden kommer det att pingla till i din mailbox och du har då ett rykande färskt digitalt nummer av mitt brev att roa dig med."

Robert! Tror du att någon enda vuxen, normalt funtad man eller kvinna, tycker att det är att roa sig när det "plingar till i deras mailbox"? Tilltalet är aningen löjligt, Robert. Så där hysteriskt hurtigt som bara programledare som gått över töntgränsen kan tilltala oss.

Jag är en fridens man, Robert, på gränsen till pacifist. Men det skulle inte störa mig att ta kål på en idiot som är gjord av ettor och nollor - säkert mest nollor. Så om du ser mig på stan, håll dig undan.

Hur det gick med fakturan.?Ja, vad tror du Robert? Jag orkar inte hålla på, jag betalar, och någon av dina hantlangare lovade att jag skulle få nedsatt pris nästa år. Men nästa år kanske inte du lever, Robert.

25 kommentarer:

 1. Svar på frågan: JAAAAA!

  SvaraRadera
 2. Boxer, som lär vara statligt, har familjen retat sig på många år. Deras monopol är helt okej, under förutsättning att de har minsta lilla serviceanda, minsta lilla kompetens att ha med kunder att göra.

  Vi som är beroende av dem sitter som i en rävsax, telefonköerna är timvis och svar över nätet uteblir. Boxer bör skärpa sig, bra, Birger,att du ryter till! Roberts död skulle glädja oss, annars är väl också vi fredliga människor.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det skulle kunna inskränka på Boxers intellektuella rättigheter att döda Robert, men jag kan tycka att det är en okej form av civil olydnad. Jag har länge förespråkat immateriell förstörelse som en aktionsform.

  //JoS

  SvaraRadera
 4. Haha! Jag minns en artikel som Birger Schlaug skrev i Anarkistisk Tidskrift (under sin tid som språkrör!) och utifrån vad du skrev där så är civil olydnad helt rätt modell, om den sker utan våld. Att stillsamt avrätta en intellektuell nolla som är gjord av nollor kan aldrig vara fel.Love!

  SvaraRadera
 5. Ett tämligen effektivt sätt att marginalisera nollor i nyliberalismens tidevarv är att helt enkelt ej beträda deras arenor. Därför har jag ingen TV. Det känns rätt såna här gånger.

  SvaraRadera
 6. Jag hatar också Boxer-Robert. Om han ändå kunde leverera sin skittjänst på ett fungerande sätt så skulle jag kanske överväga att låta honom leva, men för tillfället fantiserar jag om olika sätt att ta livet av miffot... t.ex. varje gång det blåser ute och det inte går att se några andra kanaler än SVT1/2 och TV4.
  Eller som för en kompis, där sändningen störs om han tänder en lampa i huset.
  Bra jobbat Robert... men DÖ!

  SvaraRadera
 7. *garvar* Vilket underbart inlägg!
  Hur kul som helst!
  Själv har jag tre hål i väggen som levererar både det ena å det andra via samtliga tillgängliga medier.. som tur är har de ingen "Robert".. :)

  SvaraRadera
 8. Haha, vilket härligt inlägg! Hoppas nästan du får tag på honom, för han är ganska irriterande den där boxer-Robert.

  SvaraRadera
 9. helt priceless!
  Robert har dessutom vissa peeping-tom tendenser, iallafall om man ska tro reklamen, så det skulle inte förvåna mig om han snart tas i förvar.

  SvaraRadera
 10. Hej birger! Vilken härlig bra bok du skrivit. Köpte i fredags och har streckläst. En av de bästa jag någonsin läst och jag läser ändå ganska mycket. Tack och kram!

  SvaraRadera
 11. Sniken Robert borde lära sig att service!

  Det är pinsamt snålt av dig, att ta extra betalt för tvilling boxen när du Robert inte kan ge tillgång till samma programmutbud på båda boxarna.

  SvaraRadera
 12. Riktigt kul!! :-)

  Har varken teve eller boxer, men jag har boxershorts och heter Robert i stället.

  Moooaahahha!

  SvaraRadera
 13. Birger,
  Detta var bland det roligaste och mest träffande jag läst på länge. Synd bara att det sker ett par månader efter det skrevs.

  Inte nog med att det var roligt, det var träffande också. Alla som sitter och väntar och väntar i eviga telefonköer och som får ointressanta och mer eller mindre ofrivilliga "noreply-mail".

  Tack för ett gott skratt på förmiddagen!

  SvaraRadera
 14. Ärligt talat, den här reaktionen kommer så jävla sent!
  Det har varit så här i åratal och först nu skriver någon att de är skit. Visst, duktigt av dig, men om du ska klaga på Roger-mail och millänga telefonköer och få min pespons borde du skrivit det här för minst FEM ÅR SEN!!!

  SvaraRadera
 15. Sluta nu.
  När äntligen en norrbottning får en trygad anställning och lite uppmärksamhet i media så ska ni sänka honom. Killen gör bara sitt jobb.
  Och ändå vill ni döda honom. Hemskt.

  SvaraRadera
 16. Vad tror ni Robert tycker om detta? Är det någon som väger in hans åsikt?

  http://boxerrobert.blogspot.com/

  SvaraRadera
 17. boxer har över 600.000 kunder. finns det nåt mer jag måste säga?

  SvaraRadera
 18. Du skulle göra oss alla en tjänst.

  Jag förstår inte hur Boxer kan få ha monopol på det här med digitalboxar? Inte konstigt att de gör minsta möjliga för att hjälpa en när man får problem.

  SvaraRadera
 19. För min del har du fria händer.
  Idiotifieringen i tv har blivit monumental.

  SvaraRadera
 20. Du får inte döda Robert. Han - eller ja, killen som gör rösten - är min vän och tjänar väldigt, väldigt mycket pengar på det.

  SvaraRadera
 21. En värld utan Boxer och Robert...
  hmmm det skulle vara en bra present till min födelsedag.

  Har ni tänkt att en sådan där inomhusantenn kan ibland kosta upp till 700 kronor med "bra" förstärkning. Om det skulle hjälpa. NOT !!!
  En sanningens ord. Det kvittar med vilket Kabel-TV utbud man jämför med. ALLA slår Boxer's utbud med HÄSTLÄNGDER !!!

  Boxer och Robert - Rest In Peace.

  SvaraRadera
 22. Det är snart sju år sedan detta skrevs, och Boxer-Robert är naturligtvis nöjdare än någonsin eftersom vår kronprinsessa har gift sig med honom.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.