måndag 3 november 2008

Från rökta kinesskalper till Barack Obama

Presidentval i ett land som fött mer nobelpristagare än något annat land, men också ett land där mer än femtio procent av folket tror på Adam och Eva.

Presidentval som bevakas av svenska journalister som hänförs av retorik.

Missförstå mig inte, jag föredrar också Obama framför McCain, men skräms av en retorik där alla kan lägga in sina drömmar. Obama bäddar för Den Stora Besvikelsen, såväl demokraterna som republikanerna är oljesurplande krigsmaskiner, långt till höger om de svenska moderaterna.


Visste ni förresten att det inte bara var indianer som tog skalper? I slutet av 1800-talet utfäste myndigheterna belöning för varje indianskalp en vit man kunde visa upp. Jakten på indianer blev på det sättet ett levebröd för vita.


Som med alla levebröd finns det folk som fuskar. Därför klagade snart den mexikanska regeringen på att vita amerikanska jägare drev omkring i Mexiko och tog skalper på fattiga mexikaner. Det var mycket säkrare att döda en försvarslös mexikan än en stolt apache.


När det blev krångel med detta så köpte man rökta kines- och filipinskalper. Kreativiteten var det inget fel på. Då heller.

9 kommentarer:

  1. Hellre tro på Adam & Eva, än på Materialismen!

    N.

    SvaraRadera
  2. "ett land som fött mer nobelpristagare än något annat land, men också ett land där mer än femtio procent av folket tror på Adam och Eva" ...

    om inte annat borde det väl slå hål på myten att det finns ett motsatsförhållande mellan gudstro och vetenskaplighet...

    SvaraRadera
  3. Din berättelse visar mer än väl riktigheten av ett uttryck som myntades av Dan Anderssons far Adolf
    Den allsmäktige penningen är den GUD för vilken de flesta böja sig

    Han sade även att "människorna komma att förgöra varandra ända tills GUD ger nya hjärtan.

    SvaraRadera
  4. Pessimisten Schlaug har talat. Amen.

    SvaraRadera
  5. Fantastisk bild igen.

    SvaraRadera
  6. Ja, USA är fantastiskt! Jag har varit där flera gånger och skulle kunna tänka mig att bosätta mig där. Fantastiska människor och stor frihet under ansvar. Men även okunnighet bland befolkningen om andra länder; Sverige är en flugskit på kartan, det inser man snabbt, trots att 16 miljoner av amerikanerna är svenskättlingar. Att landet är ett ideal går inte att ta miste på, och de flesta amerikaner är också medvetna om detta, och stolta. Mycket mindre gnäll i USA än i Sverige! Det handlar om att ta sig i kragen och skapa sig ett liv, ingen annan kan göra det, inte ens skattemedel. Folk har mycket pengar att röra sig med, men så kostar det också. Folk lär sig därmed att hushålla med pengarna, de ska räcka till mycket av det som politikerna i Sverige "ordnar med" efter att först ha snott våra pengar. Ska bli intressant att se vem som vinner presidentvalet, skillnaderna mellan kandidaterna är stora. Men så är också skillnaderna mellan människor stora i detta enorma land!

    SvaraRadera
  7. Jag har för mig att det var de vita som lärde indianerna att ta skalper.

    SvaraRadera
  8. Skalper ja, det var väl ung åt det hållet vi i Sverige var på väg, det här med skallmätningar på samer bl.a. På 20-talet.
    I fråga om presidentvalet så är det väl ett ut vem som vinner om vi ser till svekdebatten som kommer att komma efteråt.
    Ändå så hoppas jag att opinionssiffrorna sagt rätt, världen vinner på Obama vid makten, tror jag.

    SvaraRadera
  9. Inget ändras i grunden, sanna mina ord! Det tycks ingå i systemet, att kriga och straffa folk med döden. Sedan spelar det mindre roll, om det är en elefant eller en åsna i Vita Huset.

    Den enda som skulle kunna ändra något, vore väl Cynthia McKinney. Därför är hon chanslös. Men som statistik är hon förstås intressant.

    N.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.