måndag 23 maj 2011

Grön uppstramning och kycklingars Mecka...

Förädlad råvara...
Borde väl skriva mer om MP:s kongress, men gårdagens inlägg får räcka med tillägget att Åsas Romsons tal var lysande - rent av befriande - och att jag givetvis har anledning att vara nöjd med hur kongressen rättat upp det mesta som bland annat jag, som befinner mig utanför partiet, kritiserat den gamla partiledningen för. Lysande. Det har inte lyckats med att helt utrota den gröna själen.

Jag är ganska övertygad om att dagens partiledning är mer benägen att följa både kongressbeslut och partiprogram än gårdagens.

För övrigt får dagens blogginlägg bestå i en hänvisning till dagens krönika i Katrineholms Kuriren, i vilken jag hävdar att det som i tidningen nåderikt kallats kycklingens Mecka (Kronfågels utbyggda anläggning i Valla) snarare borde kallas kycklingens Treblinka.

Frågeställningar som uppkommer är om vi människor förädlas när vi strös som god näring i minneslunden och om den levande kycklingen är att betraktas som råvara likt rödbetor och järnmalm. Till detta kommer mystiken med kycklingfiléer och vem sjutton Stina är.

13 kommentarer:

 1. Schlyter fick igenom en motion om att klimatfrågan inte kan lösas bara genom teknik, järnväg etc utan att det krävs också minskad konsumtion. Snopet för partistyrelsen!
  Grönis

  SvaraRadera
 2. Dödade höns på tallriken? Ja, om man saknar respekt för livets helighet så är detta möjligt. Inte annars!

  Vad gäller kongressen så är den alltså slut. Men i det ögonblicket föddes det parti som mången längtat efter. Gröna Partiet.

  Att MP kryat på sig, sedan rören bytts ut, är förstås bra.

  Men det behöver inte betyda att partiet därmed skulle vara tillbaka på det gröna spåret till alla delar.

  Därför behövs GP.

  SvaraRadera
 3. Problemet är att Gröna Partiet inte finns på nätet, att programutkast inte tycks existera och att det verkar vara följd av bitterhet över demokratiska beslut när det gäller val av språkrör.

  SvaraRadera
 4. Bra och otroligt sorglig artikel. Djuret/barbaren/människan - Kykling var bland det första jag valde bort när jag valde bort kött. Deras små lår och bröst var ju alldeles för tydliga för att kunna fortsätta sätta kviven i... Gråten ligger nära när jag tittar på kycklingen utan huvud och grillad... Djurens stora offer för mänskligheten.

  SvaraRadera
 5. Roland Dahlstrom .mån maj 23, 01:15:00 em

  Jag har talat med en del MP medlemmar som var närvarande vid helgens kongress i Värmland , man vill ju tro att när det är så högtidligt att man även väljer nya språkrör , ja att då borde man ju nästan kunnat lukta den gröna politiken långa vägar , men tyvärr så var det inte fullt så entusiastiskt , de gröna frågorna var lika frånvarande som vatten i den torraste öken , vad som däremot fick ögonen att blixtra och öronen att öppnas var frågor som handlade om integration och ensamkommande flyktingbarn . Vad kan man då dra för slutsats av detta då ? Jo att miljöpartiet troligtvis har kontaminerats av vänsterfolk som inte har den ringaste aning om miljöpolitik . Birger S ! Det är djupt beklagligt att djurskyddet i Sverige är så dålgt att man år 2011 bedriver djurhållning på detta skamliga sätt . Kanske kan det bli ändring på detta nu när Åsa Romson äntrat miljöskutan , Åsa lär ju vara kunnig i just djurens rätt .

  Roland Dahlström .

  SvaraRadera
 6. Anonym 10:47. Visst är det lätt att tolka det som bitterhet på ett personligt plan, men det finns faktiskt inget av den varan i orsaken till Gröna partiets uppstart.

  Det handlar om att Miljöpartiet även i fortsättningen med största sannolikhet kommer att i första hand sukta efter så stort väljarstöd och medlemsantal som möjligt. Problemet är att då finns inte utrymme för någon verklig samhällskritik.

  Och det räcker inte att skrapa lite fint på ytan. Eller? Handlar världsutvecklingen om ytan i sann nyliberal anda?

  Språkrören är två visserligen inflytelserika och mycket viktiga personer i partiet, men det här rör så mycket mer och så många fler än det.

  Miljöpartiet är idag (fortfarande) en grågrön effektiv maskin som hittat hem till etablissemanget.

  Miljöpartiet behöver bli lite mer angelägna om att hålla kvar sin gröna väljarbas. Därför är det nyttigt att Gp kommer till stånd och tar rollen av den gamla kära blåslampan som tredje syfte i ordningen. Andra syftet är att satsa på eget parlamentariskt inflytande och främsta syftet är att opinionsbilda och medvetandegöra.

  SvaraRadera
 7. Och rycker Mp upp sig, så vilka är då gladare än de som är aktiva i Gp? :-)

  SvaraRadera
 8. Bra talat, Joakim! Men när får vi se GP:s hemsida?

  Hur böjer man partinamnet förresten? Vad är man som medlem i GP? En grönpartist, eller en grönist, eller en gröna partiet-partist? Kärt barn...

  SvaraRadera
 9. Hur i allsindar kan någon ropa hurra innan man sett en rad av vad det partiet vill??? Hur man tänkt sig organisationen??? Hur naiv får man vara??
  Naiv på lagom nivå

  SvaraRadera
 10. Jag har inga höga tankar om de nya rören. Men jag gillar att bli positiv överraskad. Får vi se vad framtiden säger... Jag tänkte bara tipsa dig om denna program. Den kommer väl på svt/play om några timmar. Jag tänkte på dig när jag såg det. Dina gamla slagord anses vara framtidens lösningar. http://svt.se/2.108068/1.2432051/tillvaxtens_dilemma

  SvaraRadera
 11. Hoppas att Åsa kommer att lyfta djurfrågorna inom Mp. Inget språkrör efter Birger har gjort det. Djuren har därefter offrats på maktens altare.
  Väldigt bra krönika!

  SvaraRadera
 12. Anonym 18:49, det är riktigt att det är svårt att veta exakt vad det är. Partiet är ju också något som går att forma. Särskilt i denna stund.

  Organisationen är tänkt som direktdemokratisk, vilket bara det är en radikal skillnad gentemot de klassiska partierna.

  Det här är en första text gällande Gp. Fler är att vänta.

  Om vi säger djupgrönt, så sammanfattar väl det åtminstone en del?

  Det som är mest naivt är att tro att vi påverkar något genom att skala bort det vi har att säga.

  Det kommer säkert att vara lite turbulent den närmsta tiden, men det ger sig. Gott hopp! :-)

  Vänligen,
  Joakim

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.