fredag 20 juli 2007

Fredrik Reinfeldt - politikens Harry Potter

Fredrik Reinfeldt är en riktig trollkarl. Först trollade han fram de "nya moderaterna".

Sedan svingade han sitt magiska spö och plockade fram det "nya arbetarpartiet" som älskar kollektivavtal. Och därefter "det nya miljöpartiet" som tar kamp mot kristdemokraternas gamla moderatkrav på sänkt bensinskatt. Nu ska man skära ner i militärens budget, ungefär lika mycket som mp ville förra mandatperioden, och vips blir moderaterna det "nya fredspartiet".

Fredrik svingar sitt magiska trollspö över sitt parti. Trollar bort den fula paddan och trollar fram den vita duvan. Fredrik är politikens Harry Potter.

Och de stackars gamla moderaterna undrar vad i h-e de är medlemmar i. Potterpartiet? Hur skall det gå i sista avsnittet...?

Och förresten kanske den vita duvan bara är en synvilla. En magikers sätt att förvilla. Kanske är han inte Potter utan en Joe Labero?

5 kommentarer:

  1. Lägger en slant på att han är Labero

    SvaraRadera
  2. Om Harry Potter är Reinfeldt, vem är då Voldemort ("the Bad Guy" för dem som inte vet nåt om HP)??

    Hur det skall gå i sista avsnittet??
    Jo, det lär gå att hitta på Internet... :)

    SvaraRadera
  3. Uppfriskande att se att politiker har humor, åtminstone när de slutat sitt värv. Kul, kul!

    SvaraRadera
  4. Undrar just när trollkarlen Reinfeldt ska trolla fram någon ansvarig för förlossningsvården, så att jag, en nybliven mormor och privatperson, äntligen kan få lite avlastning i detta Mission Impossible att försöka reda ut en riktigt rutten "navelsträngshärva"

    Jag har börjat blogga om denna härva nu, så välkomna att lästa min blogg ni som vill veta vad det handlar om. http://blogg.aftonbladet.se/15613/

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.