lördag 14 september 2024

Oj, så många likheter mellan Kristerssons regeringsförklaring och presidentvalsdebatten

 

"Kristersson meddelade slutligen att ”många människor mår psykiskt dåligt”. Undrar om han räknade in de liberaler som fungerat som dörrmatta åt Jimmie Åkesson."

Ulf Kristerssons regeringsförklaring och presidentvalsdebatten mellan Donald Trump och Kamala Harris hade sina likheter. Inte bara för att de sammanföll i tid. Utan också på grund av likheter. Inte bara för att de sammanföll i tid. Utan också på grund av innehållet. Att skicka ut så många människor som möjligt från det egna landet utgjorde centrala delar.

Dessutom: Såväl Kristersson som Trump och Harris avhöll sig från att kritisera Israel för dess folkmord i Gaza. Ty Netanyahus sak är vår. Man kan må dåligt för mindre. 

Det ryska kriget i Ukraina – som nu spillt över till Ryssland som en logisk konsekvens – uppehöll däremot såväl Kristersson som de båda presidentkandidaterna. Av förklarliga skäl.


LÄS HELA HÄR. Det fanns flera likheter... om klimat... om varg... om biologisk mångfald... men när det gäller ekonomisk klasslagstiftning så har amerikanerna nåt att lära...