tisdag 9 juli 2024

Ebba Busch satsar på yttersta dagen


Det har varit "fredskonferens" i Schweiz. 92 länder deltog. För att samtala och förhandla om kriget i Ukraina. En av punkterna som togs upp handlade om riskerna med kärnkraft under krigstid.

I SAMMA VEVA betonade Ebba Busch än mer att Sverige ska bygga nya kärnkraftverk med hjälp av gigantiska subventioner. Det tragikomiska är att samma minister gärna också talar om krigshot från Ryssland. Om allt detta – byggande av kärnkraft och krigshot mot Sverige – är Tidöpartierna överens.

I EN TID med militär upprustning, krig och till och med uttalanden om att använda kärnvapen – från såväl Vladimir Putin som Emmanuel Macron – så borde varje tänkande politiker avstå från att plädera för just kärnkraft. Men icke!

EBBA BUSCH UTTALADE i samband med sitt tal i Almedalen till och med att hon älskar stora kärnkraftverk. Jo, hon sa så. Hon älskar stora kärnkraftverk. 

Hon gillar de ”små modulära” (som inte alls är så små) också, men kärleken riktar hon till de stora.

Det fanns en tid när hennes parti motsatte sig kärnkraft med motivet att ”den hotar skapelsen”. Följer man en tidslinje kan konstateras att det sentida kristdemokratiska partiet älskar sådant som hotar det man kallar skapelsen. 

Lite som den kristna högern i USA, som inte har något emot klimatförändringar eftersom de kan vara tecken på att den yttersta tiden är kommen då Guds son skall nedstiga.

LÄS HELA LEDARKOLUMNEN HÄR.