torsdag 20 juni 2024

Laddstolpar... suck!

Har varit söderut med elbil för ett 80-årsfirande. Elbilar har sina sidor, eller rättare sagt laddningen har sina sidor. En jäkla massa appar krävs, liksom att laddstolparna funkar och att apparna funkar. Så är inte alltid fallet.

Dessutom står man där som ett fån när det regnar, för tak finns näsan aldrig över laddstolparna. Ibland funkar det, ibland inte. Men! På Vandrarhemmet i Hunnebostrand där skippar man alla omvägar och laddning sker med Swish. Som det borde vara överallt. Istället för alla dessa idiotiska "marknadslösningar" där mer eller mindre seriösa bolag figurerar.

Alltså: ladda vid vandrarhemmet i Hunnebostrand! Om du har vägarna förbi.

Ska laddstolpar kunna ersätta bensinstationer? Eftersom det tar tid att ladda en elbil så skulle det, om fossilbilarna försvinner så fort som de borde försvinna, bli gigantisk brist på laddstolpar hur mycket man än strösslar med sådana. Elbil funkar utmärkt vid laddning hemma, men på längre resor är min erfarenhet att det är strul. Får man säga det? Eller uppfattas det som ett argument för fossilbilar? Det är inget argument, fossilbilar ska bort.

Det gäller att planera sitt resande med elbil - det smartaste är att ta eltåg. Om det går. Jag minns att jag surnade till lite när politiker började snacka om alla miljardinvesteringar på höghastighetsbanor utan att lägga miljarder på upprustning av de banor som faktiskt redan finns.

Hur som helst. Vandrarhemmet i Hunnebostrand. Dom har fattat hur det ska vara. Det finns fler. Men för få.