måndag 1 april 2024

Carl Bildt blir miljöpartist: Det har gått för långt.

 


 "Jag har lärt med åren. När fan blir gammal blir han religiös, är ju ett vedertaget talesätt." Det säger Carl Bildt till DS efter sitt överraskande inträde i Miljöpartiet.

- Jag har varit på väg en längre tid, och nu är det dags att markera att allt gått för långt. Miljöpartiet är därmed det enda möjliga valet. De gamla kommunisterna var inte aktuella, av naturliga skäl. Det socialdemokratiska partiet har jag haft för många duster med och Centern ligger inte riktigt för mig.

Bildt fortsätter: "Regeringen låter sig styras av Åkesson, tycks oförmögen att ta klimathotet på allvar och låtit den turkiske despoten förödmjuka hela Sverige. Det liknar allt mer en blåbrun sörja.

Carl Bildt valdes till partiledare för Moderata Samlingspartiet 1986 och var statsminister under åren 1991 - 1994. Han var under åren 1995-1997 EU:s högre representant i Bosnien och Hercegovina.

- När jag nu närmar mig det sjuttiofemte året inser jag att krigskulturen inte kan fortsätta, så man kan med viss tydlighet säga att jag går i motsatt riktning mot min kära hustru som blivit folkpartist i akt och mening att återrrinträda i EU-parlamentet och därstädes förorda mer vapenskrammel tillsammans med le petit français.

Med anledning av det kringflackande liv han levt ger han följande kommentar:

- Mitt flygresande måste det bli slut på. Det har blivit mycket sådant eftersom världen behövt min kompetens eller i vart fall för att jag skulle kunna upprätthålla självbilden som en viktig person.

- Nu träder jag ner, ansluter mig till den gröna skaran och hoppas få tillbringa tid i ekologiskt vedeldad badtunna tillsammans med Amanda Lind och frrröken Wetterstrand, vilken jag parrtajat med. Då var det dock icke 1 april.

(Bild från Aftonbladet 2010-09-02).