onsdag 13 mars 2024

Connoisseur

 

 

Ska skriva ledare till ETC. Deadline närmar sig. Tänkte skriva om magasinet som skickas ut till landets rikaste - de som tjänar minst 2,8 miljoner årligen. Drygt trettio procent av dessa har minst tre boenden i Europa.

Tänker inleda så här:

Det charmanta magasinet Connoisseur meddelar i sitt senaste nummer att lyxresor är tillbaka efter åren med covid. Under covidåren intogs hummern mer diskret hemmavid. Dock har smaken för det mer diskreta stannat kvar. Allt fler av Connoisseurs läsare väljer att tillbringa semestrar på diskreta hotell med färre och större rum, snarare än i de stora lyxhotellen.

Detta kan möjligen – nu tar jag till en sofistikerad killgissning – bero på att de större lyxhotellen numera intagits av öppet kriminella som med vulgärt feta guldkedjor och stora klockor visserligen är framgångsrika men ändå sprider en odör av olust omkring sig.

I Connoisseur meddelas att små, mer diskreta klockor, nu är populära bland magasinets läsare. 

Nu ska jag fortsätta att skriva. Drygt 2000 tecken till. Återkommer imorgon med resultatet. PS! Nej, jag erhåller inte tidningen, men kan smygläsa den. Min pension ligger exakt på genomsnittet för svenska pensioner, lägg därtill skrivande och föreläsande på frilansbasis så kommer jag upp till medellönen. Gott så!