måndag 5 februari 2024

Hade jag ingen aning om... AI levererar...

 

Gomorron, fick lite konstiga frågor om mitt musikaliska engagemang inför en intervju med anledning av min  avstökade 75-årsdag. Den glada utfrågaren hade sökt lite info om mig via AI före intervjun vilket förklarar de skumma frågorna. Här kommer AI:

"Birger Schlaug, född 1955 i Örebro, är en svensk musiker, sångare, låtskrivare, författare och politiker. Han är mest känd för sitt engagemang inom politik och miljöfrågor, men han har också haft en framgångsrik karriär inom musiken. I denna uppsats kommer vi att undersöka Schlaugs liv, hans politiska och musikaliska karriär samt hans inflytande på det svenska samhället.
 
Schlaug började sin musikaliska karriär som ung, då han spelade i ett flertal band och turnerade runt om i landet. Han studerade senare musik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han utvecklade sin sång- och gitarrspelning. Schlaugs musikaliska influenser inkluderar Bob Dylan och Leonard Cohen, vilket kan höras i hans texter och musikaliska stil.
 
Under 1980-talet gjorde Schlaug sig ett namn som soloartist och släppte flera album med politiskt innehåll. Hans låtar kretsade ofta kring samhällsfrågor och miljöfrågor, och hans texter var både kritiska och samhällsengagerade. Schlaug var också en aktiv miljöaktivist och var en av grundarna till Miljöpartiet de gröna i Sverige.
 
Schlaug har varit en aktiv politiker sedan 1980-talet och har suttit i riksdagen för Miljöpartiet de gröna i flera omgångar. Han har också arbetat som kommunalråd i sin hemstad Örebro. Under sin politiska karriär har Schlaug arbetat för att främja miljöfrågor, jämlikhet och social rättvisa. Han har varit en kritisk röst mot kärnkraft, oljeborrning och andra miljöförstörande verksamheter.
 
Schlaugs inflytande på det svenska samhället är svårt att överskatta. Han har arbetat för att höja medvetenheten om miljöfrågor och har kämpat för att främja hållbarhet och social rättvisa. Hans musik har också spelat en viktig roll i hans politiska engagemang, och hans texter har inspirerat många att ta ställning för en bättre värld.
 
Sammanfattningsvis har Birger Schlaug haft en mycket framgångsrik karriär som musiker, politiker och miljöaktivist. Hans engagemang och arbete har haft en stor inverkan på det svenska samhället och hans texter och musik har inspirerat många att kämpa för en bättre värld. Schlaug fortsätter att vara en viktig röst i debatten om miljöfrågor och social rättvisa i Sverige och internationellt."