torsdag 11 januari 2024

Svar ...

En del frågor jag får med anledning av blogg, facebook etc har återkommit i årtionden. De fortsätter att komma titt som tätt.


Hundar eller katter?

Beror på individen, men katter ligger ofta bättre till: stolta, egna och ställer krav på vänskap. Politiker som vill ha underlydande som ska dreseras  har hund, vi andra har katt...

Varför är du inte mer personlig på bloggen och på Facebook?

Jag har av princip inte släppt in journalister i hemmet, eller i mitt privatliv under åren i politiken. Sa i princip nej till alla teveprogram där man skulle leka, springa omkring i fort, laga mat eller tala om huruvida man rakat sig på vissa ställen eller inte. Förstår inte varför jag nu skulle skriva om när jag går till frisören eller varit och fikat hos grannen.

Hur mycket tid lägger du ner på blogg etc?
Försöker hålla mig till högst 30 minuter per dag.  Funderingarna har jag ju ändå, så det är mest att skriva ner, och kolla lite fakta etc, som tar tid. Skriva gör jag väldigt fort. Har skrivit i hela mitt liv, varenda dag, så vanan finns. Skrev över 1000 debattartiklar, tal och uttalanden under åren som politiker. Hade i princip aldrig spökskrivare vare sig för debattartiklar eller tal. Närmare 7000 blogginlägg har det blivit.

Ibland tar uppföljning i form av svar på kommentarer etc mer tid förstås.

Saknar du politiken?
Politik håller jag ju på med, fast inte partipolitik. Saknar den inte. Tyvärr gick jag på övertid. Ångrar djupt att jag inte slutade redan 1996. Jag var på väg att sluta, men blev tyvärr övertalad att stanna över valet 1998. Avgick som rör först 2000. Valrörelsen 1988 och 1994 var fyllda med lust (och en del ångest), valrörelsen 1998 var fruktansvärd, ångestfylld, tråkig och jag ville bara inte.

Kommer du tillbaka som medlem i miljöpartiet?
Tror inte att partiledningen skulle uppskatta att ha ett gammalt avdankat rör, som inte kan hålla käften, som medlem. 

Hur ofta föreläser du?
Har dragit ner. Nu håller jag det till 2-3 per månad. Turnéer har jag lagt av med. Närmsta tiden är det Eskilstuna, Hedemora och... Vingåker.

Vilka är de bästa Elvislåtarna?OK, det tar vi en annan gång... Men allra bäst är nog Reconcider, baby (inspelad på tio minuter i gryningen den 4 april 1960 i Studio B, Nashville).