lördag 5 augusti 2023

Så här skulle det låtit...

Hej och hå... nu är det försent. Jag har redan gjort mitt på fredsfestivalen i Simrishamn. Sagt det som jag
skulle säga. Så nu frågar jag AI vad jag borde sagt.

Och här är det tal AI anser jag skulle hållit.

Det är med stor ödmjukhet och glädje som jag står inför er idag på denna fredskonferens. Jag vill först och främst uttrycka min djupa tacksamhet för att ha fått möjligheten att dela dessa ögonblick med er alla, för sanningen är att fred är något som vi alla bär ansvar för att sträva efter och upprätthålla.

Fred är mer än bara avsaknaden av krig; det är en djupgående känsla av harmoni och medkänsla som genomsyrar våra samhällen och världen som helhet. För att uppnå sann fred måste vi engagera oss i en process av dialog, försoning och samarbete. Det handlar om att bygga broar istället för murar, att lyssna istället för att fördöma och att förlåta istället för att hämnas.

Vi måste erkänna att fred inte enbart är en utmaning för politiska ledare och beslutsfattare, utan att vi alla har en roll att spela i att skapa en fredlig värld. Det handlar om att främja jämlikhet, rättvisa och mänskliga rättigheter. Det handlar om att stå upp mot orättvisa och att stödja de som lider under förtryck och våld.

Som samhällsaktörer, som individer, är vi kraftfulla agenter för förändring. Vi kan välja att sprida hat eller att odla kärlek. Vi kan välja att främja konflikt eller att arbeta för försoning. Vi kan välja att bygga upp murar eller att riva dem ner och bygga broar av förståelse.

Därför vill jag uppmana er alla att engagera er i fredsförhandlingar, att stödja diplomatiska lösningar och att arbeta tillsammans för att övervinna de hinder som står i vägen för fred. Låt oss vara modiga nog att följa den fredliga vägen, även när det är svårt, för det är bara genom att göra det som vi kan skapa en bättre framtid för kommande generationer.

Låt oss komma ihåg att varje steg mot fred är ett steg mot en mer medkännande och hållbar värld. Låt oss hålla våra hjärtan öppna för förändring och vår vilja stark att göra skillnad.

Tack för er närvaro och ert engagemang för fred. Tillsammans kan vi uppnå det som en gång verkade omöjligt.

Tack.

Lite intressant är det att AI har grepp på mina värderingar, jag ska inte berätta vad AI gett för talråd till en del andra politiker... Idag ska jag lyssna på andra som talar.