lördag 10 juni 2023

Drönare som kommer med pizza och bomber

Det uppfattades som fånigt - har jag förstått - när jag för flera år sedan skrev att drönares uppdrag i framtiden inte bara blir att skicka pizzor utan också bomber. Nu bombas Kiev och Moskva av drönare. 

Ytterligare steg mot det totala haveriet där allt går över styr. Och vi låter det ske utan minsta försök att få stopp på det.

Den linjära utvecklingen går i en enda riktning: mer vapen, mer offensiva vapen, mer luftangrepp, allt fler anfall från luften mot två huvudstäder. Den som inte ser vart detta kan sluta är blind, döv, korkad och infiltrerad av krigsretoriken.

De som fortsätter att förolämpa (genom att hävda att vi som talar om vikten av att förbereda fredsförhandlingar går Kremls ärenden), förlöjliga ("det är klart det inte blir kärnvapen, dumskalle") och förneka (rätten till liv för alla de som dör i krig) fungerar som nyttiga idioter enligt min uppfattning. Mer eller mindre medvetet legitimerar man utvecklingen genom att angripa de som inser nödvändigheten av fredsförhandlingar för att stoppa den helt bisarra utvecklingen där vi alla sitter på ett sluttande plan som på fullt allvar kan sluta i total katastrof

Undrar vad Svenska Dagbladets ledarsida säger då... Undrar om Dagens Nyheter ber om ursäkt... Om de nu kommer att finnas kvar. 

Det är allvar nu. Här också. Som det varit på så många andra ställen så många gånger. "Vi" gör ingenting för att förbereda fred, "vi" gör allt för att krig ska normaliseras. "Vi" är fullständigt dumma i huvudet. 

Tack för idag. Slut för idag. Gymmet väntar.