torsdag 16 februari 2023

Ny landshövding för de smartare...

För ett antal år sedan debatterade jag (ett seminarium i Timbros lokaler) med Anna Kinberg Batra, som just, som karriärsteg, hävdat att stockholmare är smartare än lantisar. 

Hon övertygade mig inte om detta. Anna, den genuina 08:an, berättade nämligen upprepade gånger att hon fått allt svårare att hitta semesterplatser på jorden där den ständigt ringande mobilen inte har täckning. Vilket krävs om man skall kunna stressa ner...

Som icke fullt så smart landsortsbo - det är ju på "landsorten" vi utanför Stockholm bor enligt nollåttorna - hade jag redan för länge sedan kommit på att man kan stänga av mobilen, ofta med en tryckning på en liten knapp. Vilket jag upplyste Anna om. 


Till min oförställda glädje har jag nu uppfattat att Anna fattat galoppen! 

I SvD kan jag läsa att hon meddelat följande: "Ibland är det skönt att stänga av alla telefoner, och bara springa ut i skogen en stund...".

Lysande. Nu slipper hon belasta klimatet med att flyga till udda öar i Stilla Havet för att slippa ringandet från mobilen. Alla kan vi göra en liten insats för klimatet. Anna har upptäckt avstängningsknappen på sin mobil. Heja, Anna! Ur moderat perspektiv är det väl nästan att vara en klimathjälte.

PS! Jag analyserade, och kommenterade med viss ironi, flera partiledares tal under några år. Så här blev det när Anna Kinberg Batra höll sitt inledande tal på den kongress då hon valdes till partiledare i Moderaterna.