torsdag 12 maj 2022

(S)kådespel

Det är förstås helt klart att Sverige söker medlemskap i Nato.

Det skådespel som sosseriet håller på med är - och har länge varit - ren fernissa. 

Begreppet "Nato" är redan infört i svensk lagstiftning. Skattefrågor och tullfrågor är avklarade som del av de avtal Sverige redan tecknat med Nato. 
 
Redan skrivet avtal innebär att Nato kan ges möjlighet att såväl bygga militär infrastruktur i Sverige som bekämpa ”tredje land” från svenskt territorium. 
 
Logistiken måste fungera, vilket kräver tillgång till flygfält, hamnar, vägar och strategiska knutpunkter, vilket klargörs i det så kallade värdlandsavtalet. 
 
Vid beslut om förläggningen av nya regementen har hänsyn tagits till hur Natotrupp ska ta sig genom Sverige från basen i Trondheim. 
 
Såväl det militära som civila Sverige är sedan länge förberett för att, efter ett snabbt beslut, kunna öppnas upp för Nato. Det något pittoreska är att de flesta stegen har tagits när regeringen bestått av S och MP - och med en stor riksdagsmajoritets påtryckning.
 
Att Sverige är ett av de länder som inte skrivit på FN-konventionen om förbud mot kärnvapen är en följd av att bland annat Natos generalsekreterare Stoltenberg meddelat att ett undertecknade skulle "få konsekvenser".

Frågan är vem som.är Alfred E Neuman.