fredag 3 juli 2020

Jordgubbar och volymen

Hemodlade jordgubbar är speciellt. De smakar och doftar. Inte lika stora som de som producerats på de stora besprutade och bevattnade fälten. Men de smakar som jordgubbar ska smaka innan det blev viktigare att få volym än smak och doft.

Det är som med BNP. Där räknas också bara volymen. Inte smaken, inte doften. Ju större ju bättre, säger jourhavande politiker och lika jourhavande "experter", skit samma hur det smakar, doftar och på vilket sätt storleken blivit till.

Visst är det väl bisarrt? Grundvatten och biologisk mångfald som skadas av kemikalier ger ökad BNP. Ju snabbare du kastar dina nyköpta grejer ju bättre för BNP. Ju fler hängmattor du köper i sommar ju högre BNP. Men använd dom så lite som möjligt, dra hellre till konsumtionstemplen och köp nya.

Dags för frukost, blir nymalet kaffe, tunnbröd med sallad, gurka, tomater och aningen timjan. Och en tallrik yoghurt med morgonsolvarma jordgubbar. Att bo på vischan har sina fördelar. De överväger nackdelarna, så bli gärna en del av den nya gröna vågen. Den gamla, som jag var en del av, pågick för 50 år sedan. Läste den naturromantiska delen av Land och syndikalistiska Arbetaren. En perfekt kombination som inte fostrade Sverigedemokrater utan tvärtom: tänk globalt, handla lokalt.

Synd om er som aldrig får smaka riktiga jordgubbar! God morgon!