lördag 11 juli 2020

Från vänster, liberalt och grönt

Det ramlar in recensioner från olika håll, en del från vänsterpress, andra från liberal press och förstås från grönt håll. Här en några exempel som jag rodnar lite av att dela med mig av:

Från neutralt håll - det vill säga BTJ (f.d. Bibliotekstjänst):
 "Betyg: Mycket bra. För en samhällsintresserad person, oavsett politisk bakgrund, är boken oupphörligt intressant, fylld av fakta och bildande utvikningar."

Från vänster:
Det en förmån, ja nästan lite av en fest, att läsa honom, när han – utifrån en rik och imponerande allmänbildning – sätter fingret på vår civilisations ömma punkter.
Efter sin tid som portalfigur och språkrör i Miljöpartiet har Birger Schlaug har ytterligare förstärkt sin roll som en av det systemkritiska Sveriges viktigaste tänkare.
Anders Karlsson/Internationalen

Från liberalt:
Glöm nutida politiska floskler, boken sprutar i stället ur sig visioner och kängor åt höger och vänster. Man kan inte annat än uppskatta en röst som Birger Schlaugs. Vem skulle inte vilja dela en öl i hängmattan, fundera över livet och höra honom berätta om sitt släktskap med en jätteek på Öland?
Sakine Madon, UNT

Från grönt:
Läs Birgers bok ”Vad ska vi ha samhället till?” Den har kraften att bli epokgörande för en ny syn på liv och samhälle i en orolig tid - ett svar till Greta på hennes förtvivlade frågor - varför gör ni inget, varför lyssnar ni inte till vetenskapen?  Boken är ett mäktigt aktstycke.
Kjell Dahlström, MP:s tidigare partisekreterare 

Från näringslivet:
Har just läst den. Rekommenderas!
Åsa Domeij, miljöchef Axfood, f.d. riksdagsledamot, partistyrelseledamot i MP.

Från "vanliga" läsare:

Ska ni läsa en enda bok i sommar? Läs den här, som får tankarna att krulla sig! Det går inte att få ut känslorna ur kroppen och utropstecken och frågetecknen ställer sig i givakt!
Madeleine Hederbergh på Facebook.

Elin Wägner var en gång långt före sin tid liksom Birger Schlaug är det i dag."  
Lindelöf.Nu.

Boken är mkt intressant och ofta rolig utan att förlora sin allvarliga fråga: -Vad ska vi ha samhället till ? ...som jag gärna skriver om till ; - Vad ska vi varandra till? 
Kristina Palm på Facebook 

Den skulle delas ut till alla riksdagsledamöter, andra politiker, höga VDar och vidare "neråt"!
Kurth Johansson på Facebook 

Tack Birger Schlaug för att du skrev boken och påminner om människans frihetsrum, långa tankar och vettigare system. 
Johan Helgeson på Facebook 

Jag har nu läst din bok och tycker att den är mycket viktig. Kanske främst för att den utvecklar just den frågan som ställs i titeln. På ett alldeles ödmjukt och inbjudande sätt. Om man ignorerar den är man inte intresserad av sina barns eller barnbarns framtid.
Mikael Svensson, FB