onsdag 24 juni 2020

Hur korkat får det vara?

Ursäkta, men det är så in i h-e dumt.

Dels att Sverige, med all den skogs- och timmermark vi har, inte ansett sig ha råd att ha rimligt antal flyg och helikoptrar för att att släcka bränder.

Dels att Sverige, som anses ligga i fronten vad gäller digitalisering, är så hopplöst efter då det gäller it-säkerhet.

Men miljarder till nya JAS-plan går alldeles utmärkt - nu tycks målet vara att mer än 8 procent av statens utgifter skall läggas på militären. Det är totalt snurrigt. Hoten mot verksamheten, vardagen och oss som bor i Sverige skapar vi själva genom att vara så in i h-e naiva som inte ens fattar att allt som är uppkopplat kan hackas och att fler skogar än en kan brinna våldsamt samtidigt. Tanken att hjälpen från södra Europa har fullt upp med sina bränder är väl så främmande för beslutsfattare att det bli kaos i tankesystemet.

Det är totalt patetiskt att höra generaldirektören för MSB (Myndigheten för samhällskydd och beredskap) att med stolthet uttala sig över att man efter alla års pratande lyckat skaffa fram några ynka brandbekämpningsplan. För att inte tala om hur larvigt det låter när politiker och myndighetsmänniskor tackar Försvarsmakten för att man lyckat sätta upp några sjukvårdstält. Som om det inte skulle vara en grundläggande självklarhet utan något magnifikt och storslaget och bevis på byråkratins fantastiska dådkraft.

Ursäkta, men jag upplever att det är så mycket som är så korkat, så löjligt och så patetiskt.

Dags för frukost. Hoppas ni får en fin dag, befriade från politiska klyschor och ledande byråkraters självhävdelsebehov.

PS! Slipper ni Kremls, Pekings, Googles och Amazons petande i era förehavanden samtidigt som en och annan generaldirektör förpassats till semester och därmed är ofarlig så kan dagen bli bra om det vill sig. Almedalsveckan är inställd dessutom.

PS2! Tänk om politiker, företrädare för myndigheter och krigsmakt kunde ta den tid de reserverat för att bygga sina varumärken under Almedalsveckan för att istället tänka flera långa tankar. T ex på temat: Vad ska vi ha samhället till?

Godmorgon! (Hoppsan, kaffet har kallnat...).