torsdag 15 augusti 2019

Hörru, Mats Odell, jag är långsint ibland...

SvD 2019-08-10

Minns en debatt som Vägföreningen anordnade för ett antal år sedan - bland annat Mats Odell, Lennart Daléus och jag diskuterade med transportföretag och vägtrafikens lobbyister. Odell mest känd som kristdemokratisk kommunikationsminister och Lennart som partiledare för Centern. 

Då redovisade jag den forskning som fanns om luftskepp som ett miljösmart, billigt och effektivt sätt att transportera material - och blev våldsamt hånad av Mats Odell.. Ironin stod förstås som spön i backen från betongklossarna från Vägföreningen. Jag berättade bland annat om att luftskepp ställer små krav på infrastrukturen, kan nå alla platser även inne i städerna och är nästan helt utsläppsfria. Vägföreningens folk fnissade.

Nåja, tre herrar kom fram efteråt och vi samtalade om luftskeppens möjlighet. Rapporter har skrivits och minsann hade inte SvD en lång artikel häromdagen, tjugo år efter debatten då Odell frustade.

Mats Odell har förstås glömt sitt överlägsna flin och tal om att "Miljöpartiet är ju känt som bakåtsträvare och flummare i ett, och Birger Schlaug är ju inte den mest realistiska...". Jodå, Mats, jag är långsint när det gäller en del politikers uppförande.