måndag 18 februari 2019

Snopet för bunkern? Hopp och hot för MP....

Medan Partiet Vändpunkt  - Carl Schlyter och Co - samlar namnunderskrifter för att registrera sitt parti träffar språkrörskandidater i MP medlemmar för att samla nomineringar. Första träffen var i Göteborg och slutade så här - Magnus P. Wåhlin kommer att nomineras därifrån. Vad säger medianerna i Stockholm om det? Dom har ju redan utsett Per Bolund - precis som de långt före kongress utsåg Mikaela Valtersson, vilket nog alla som kände partiet utanför bunkern i Stockholm visste var en total felbedömning. Den här gången är det svårare att sia. Partiet har bytt ut fler medlemmar och radikaliteten har nog runnit av i större omfattning - vilket ju bland annat visat sig i att det nya partiet bildats med en interimsstyrelse som domineras av avhoppade miljöpartister.


Undrar hur mycket Vägval påverkar miljöpartiets medlemmar i  språkrörsvalet. Känner de att partiet måste radikaliseras för att rädda väljare som sneglar på det nya partiet?

Enligt Vändpunkts FB-sida tycks namninsamlingen gå bra, entusiasmen vara stor. I så fall är det väl inga problem att få ihop 1500 namnunderskrifter som krävs för att partiet skall bli registrerat. 

Målet sägs också vara att före månadsskiftet få ihop en helv miljon kronor till valsedlar för EU-valet. Här är deras hemsida.

Förresten håller en demokrat i USA på att sno Green Partys paradfråga: New Green Deal. Här.