onsdag 7 november 2018

Är inte det här över måttan dumt av Sverige?


Är det något vi behöver så är det omsättningsbaserade skatter. I princip bör de inte bara införas på det sätt som Frankrike vill, utan också rent generellt så att företag beskattas för produktionen av varor och tjänster oavsett om det är direkt arbete eller annat som står för den.

Sverige blockerar dessutom beslut om en gemensam lägsta koldioxidskatt inom EU, lika dumt det. Tydligen står MP numera bakom det. Tidigare var MP för detta - det kändes lite annorlunda att som språkrör tillsammans med L (som då hette FP) driva en skattefråga... När och hur  och varför MP bytt uppfattning är okänt för mig.

Personligen anser jag för övrigt att det är bättre att EU ges beskattningsrätt som tydligt syns för medborgarna när man deklarerar än att de skattepengar som nu går till EU smygs dit medan det hela tiden skall upplysas, med skyltar, där EU varit med att finansiera något. Som om det var EU som är snällt, trots att det är svenska skattebetalare som stått för varje krona och mycket mer därtill. Tänk er att ni åkt i Östtyskland och ständigt sett skyltar om att staten bekostat plank, staket eller till och med stolar till en uteservering...