lördag 5 maj 2018

Underleveratörers underleverantörers underlevantörer?

Gomorron. Inleder med ett citat: "Det verkar inte som om grejerna är helt rätt ihopskruvade".

Grejerna är avloppsrör.

Stället där dessa befinner sig är borgerlighetens paradis Nya Karolinska, designat av Nya moderaterna.

Avloppvatten med avföring och olika kroppsvätskor har läckt ut. Det exakta ställen det handlar om är sterilcentralen och thoraxintensiven.

Det är där man fått destrauera efter att grejerna inte varit helt rätt ihopskruvade. Av vem, under vilka omständigheter och under vilen tidspress, för att inte vinsten skall minska? Av underleverantörers underleverantörers underleverantörer?

Vi som byggt och härjat med våra hus vet att vatten och avlopp är det noga med. Det kan ta tid att få grejerna rätt hopskruvade och efterkontrollen är viktig. Den tar förstås tid. Och gör man det inte själv så riskerar man drabbas av någon som har bråttom till nästa avlopp.

Hur som helst, sterilt material har fått kastas, avdelningar stängas och avloppsrör skurvats ihop på förhoppningsvis rätt sätt. Förmodligen av en underleverangör till någon underleverantör där varje del i kedjan skall ha sitt.

Ska det aldrig bli slut på ideologiskt betingade vansinnigheter. Med rätta kritiserades sossarnas idé om centraliserade löntagarfonder, med vilken rätt - annat än rätten att få vara dum - drev borgarna sitt ideologiska skitprojekt? OPS - offentlig-privat-samverkan. Innebär att det offentliga betalar mer för att det privata skall låna pengar till bygget för högre ränta än det offentliga kunde låna direkt... Moderat ideologi.