lördag 14 april 2018

Himlen rodnar av olika skäl

Gomorron, skådar just ut på en vacker soluppgång över fjärden och undrar än en gång hur människor som nästan aldrig ser en horisont påverkas. Konstaterar också
  • att soluppgång som får himlen stt rodna är bättre än robotanfall som får himlen stt rodna, 
  • att doft av nybryggt kaffe är så mycket bättre än "doft"av kemvapen, 
  • att livet är djupt orättvist och att jag haft tur som fötts och levt i ett land utan krig och därmed bör visa tacksamhet genom att välkomna sådana som inte haft samma tur.
Har förresten  inte satt på mig knytblus som andra gjort. Av den enkla anledningen att jag vet för lite och av den enkla anledningen att identitetspolitiken kan gå över styr och att utsagor från alla möjliga håll tycks ha grava inslag av personliga hämndakter där skadeglädjen lyser ur ögonen. Men visst bör Akademiens stadgar och personuppsättning ses över... Att bildning inte är garanti mot låghet är väl känt.

Anser för övrigt, likt kulturministern, att public service skall grundlagsskyddas för att försvåra en utveckling där alla medier fungerar med målet att föra så många tittare, lyssnare och läsare till nästa reklaminslag.

Anser också att den nya finansieringen, med inslag av solidarisk progressivitet, av public service är välkommet (skrev om det redan som språkrör).

Fick förresten fråga om hur livet förändrats nu när årsringarna blivit många och nedräkningen inletts. Det första jag kom på var att jag inte längre köper stora paket med skruv och bultar, de lär inte hinna gå åt. 

Den vasst röda solen stiger över fjärden. Imorgon är det ledardags i ETC igen. Apropå soluppgång över snart spirande grönska. Eller nåt. Gomorron!