lördag 17 februari 2018

Vilket parti står närmaste MP - C och L eller V?

Klicka på bilden och hör inslaget i Ekot. 


De senaste femton åren har mitten av politiken förflyttats åtskilliga steg till höger på den endimensionella politiska skalan.
Ändå har Isabella Lövin luftat tanken att bilda regering med moderaterna och Gustav Fridolin meddelat att MP är "är gröna liberaler" och ideligen talat om regering med MP, S, L och C. 

Flera miljöpartister har reagerat och motionerat till årets kongress. Band annat f.d språkröret Lotta Hedström och EU-parlamentariker Max Andersson. Språkrör gnäller nu på motionen för att den tar upp regeringsfrågan... trots att de själva redan gjort det!


  • Liberalismen, som den tolkas av dagens liberala partier, har mer gemensamt med Manchesterliberalismen än tidigare.
  • Vänsterpartiet står ungefär där MP stod tidigare i frågan om vinstuttag ur skola, vård och omsorg - och driver frågor som för MP tidigare var hjärtefrågor som t ex sänkt normalarbetstid.
  •  Även MP:s nuvarande ledning borde beakta att en regering där C och/eller FP ingår tillsammans med S och MP skulle medföra att Peter Hultqvists syn på omvärlden stärks. Knappast något som kan uppskattas av ett parti med rötterna i fredsrörelsen.