tisdag 20 februari 2018

Usla vänner...

Sverige har fått sin första trestjärniga i den urgamla däckfabriken Michelins krogbedömning. I Aktuellt meddelade en krogist, uppbackad av en programledare, att turismen skulle öka, att tre stjärnor på en krog skulle dra fler turister, vilket skulle bli gott för besöksnäringen, handeln, alla krogar och hela Sverige.

En snabbkoll under natten med mejlvänner, och andra vänner, visar att inte en enda av dessa tänker besöka Sverige på grund av den tredje Michelinstjärnan. Vad är det för vänner man har???

Eller rättare sagt: hur i h-e kan Aktuellt tillåta sig att jamsa med, och undvika att ställa den relevanta frågan: Är det rimligt att flyga hit för att äta på en krog? Mina vänner är inte så dumma... Två av dom hade dessutom kollat prisbilden på krogen med stjärnorna och meddelade att en middag för två motsvarade familjens månadsbudget för mat.

Det nya, urbanliberala, MP:s språkrör som såväl spelar golf som är den enda som dragit med mig till kändistäta Operabaren,  delade för några år sedan ut partiets miljöpris till krogen i fråga. Jag borde anat hur det skulle gå redan den gången han var så intresserad av Operabaren för att inta en öl.