fredag 12 januari 2018

Chans för MP att ta ett steg för helande


Snart har Miljöpartiet en chans att hela partiet. Riksdagsgruppen träffas för att lägga upp strategin inför sista terminen före valet. Man kan återvälja Valter Mutt till att bli partiets utrikespolitiska talesperson. Om han nu vill det.

Valter Mutt valdes bort, efter att ha pläderat mot bland annat värdlandavalet med Nato, och ersattes av Pernilla Stålhammar, som nu tagits bort som talesperson efter att hon anklagat personer på ledande positioner för att haft otillbörliga kontakter med Ryssland.

Pernilla Stålhammar tog tillbaka anklagelsen, men under juldagarna tog hon tillbaka tillbakatagandet. Se till höger här. Anklagelserna blev än värre. Igår kunde man läsa att den tjänsteman hon först anklagat för att vara såväl nationell säkerhetsrisk som våldsverkare har polisanmält henne för grovt förtal. 
   
Med Valter Mutt som återvunnen utrikespolitik talesperson skulle partiet inte bara få den mest kompetente för uppdraget utan dessutom ge begreppet kretslopp en ny innebörd... Ett återval av Valter skulle återknyta rötterna till fredsrörelsen och därmed ligga helt i fas med fastlagt partiprogram såväl som bidra till att återupprätta partiet som bärare av grön ideologi.

Jo, det skulle säkert svida lite för gruppledning. Men det får man ta. Om man vill partiet väl. En fantastisk möjlighet för riksdagsgruppen att göra vad man kan för att hela partiet inför valrörelsen. Ett ärofyllt återtåg helt enkelt!