tisdag 5 december 2017

Början på ett ärofullt återtåg?

Idag har Miljöpartiet chans att hela partiet. När riksdagsgruppen träffas kan man välja Valter Mutt till att åter bli partiets utrikespolitiska talesperson. Om han nu skulle vilja det efter allt som varit.

Valter Mutt fick sparken som utrikespolitisk talesperson efter att offentligt ha pläderat mot bland annat vapensamarbete med Saudiarabien och Värdlandavtalet med Nato.

Han ersattes av Pernilla Stålhammar, som nu i sin tur valts bort som talesperson efter ogrundade anklagelser om att personer på ledande positioner som haft otillbörliga kontakter med Ryssland motarbetat henne inför provval till riksdagslista.

Med Valter Mutt som återvunnen utrikespolitisk talesperson skulle partiet få den mest kompetente för uppdraget. Ett återval av Valter skulle återknyta rötterna till fredsrörelsen - ett val av Valter Mutt skulle ligga helt i fas med partiprogram och bidra till att stärka partiet som bärare av grön ideologi.

En fantastisk möjlighet för partiledning och riksdagsgrupp att göra vad man kan för att hela partiet inför valrörelsen. Början på ett ärofyllt återtåg helt enkelt!