lördag 1 april 2017

Ekots lördagsintervju idag: Jag kandiderar som språkrör

Inspelning av Ekots lördagsintervju.
Jag har meddelat Miljöpartiets valberedning att jag tackat ja till att kandidera som språkrör för Miljöpartiet. Detta berättar jag i Ekots lördagsintervju i dag - se bilden.

Jag tycker det finns skäl att utmana den gode Gustav Fridolin som ju meddelat att han är grön liberal, det vill säga med grön som prefix. Det kan finnas miljöpartister kvar som anser att Miljöpartiet de Gröna ändå bör ha ett språkrör som istället identifierar sig som grön.

Därav ställer jag upp som motkandidat. Partiet bör gå till offensiv när det gäller sänkt arbetstid, basinkomst, fredspolitik, vackra städer, landsbygdsutveckling, familjers rätt till återförening
 och återdemokratisering vid sidan av en radikal miljöpolitik som inte blundar för att konsumtionssamhället skadar såväl planeten som människors värdighet.

Ekologisk hållbarhet och social värdighet skall återvinnas som del av en grön offensiv. Vi ska utmana, vi ska sträva etter en fredlig kulturrevolution som förändrar de destruktiva system och strukturer som de andra partierna ännu försvarar.

Skulle jag bli vald blir det en tredje period. De tidigare omfattade 1985 – 1988 samt 1992 – 2000.

Utmaningen skulle därför också kunna ses som en hyllning till kretsloppstanken. Gamla avdankade rör som återkommer i ett ständigt malande kretslopp. Gamla rör håller länge, de må vara lätt rostiga men aldrig, aldrig, aldrig ger de upp.

Denna gång meddelas att återinfasningen till kretsloppet inleds den första dagen i april. Vilket känns betryggande, dagen till ära.