Sunday, 26 June 2016

Det vackraste en sommarnatt som denna

Det finns det som är så vackert att det nästan gör ont. Alexandra leaving med Sharon Robinson är, i mitt tycke, något sådant. Hade jag fått göra ett Sommar - det började överraskande bra, med David Lagercrantz, igår men med bara en enda kvinnlig artist - så hade den platsat.

13 comments:

 1. Nina Simone - kvinna - spelade han dock... om man nu tycker att artisters kön är relevant(??).

  ReplyDelete
 2. Grrreenline2 (Sara Johansson, Stockholm)Sun Jun 26, 10:36:00 am

  Så oändligt vackert! Tack också för att du tipsade förut om Rihanna Giddens!

  ReplyDelete
 3. Tidigare inlägg: Jill Stein, de grönas presidentkandidat i USA (som har 7 procent i senaste opinionsmätningen!) är grönare än språkrören i sin kommentar till Brexit. Tack för att du länkade till hennes kommentar!

  ReplyDelete
 4. Finns en ung kvinna som sjunger gamla standards som jag kan rekommendera.

  Skylark (1941) - Maude Maggart w/Jamie Cullum

  https://www.youtube.com/watch?v=XWWEg9ozSXA

  ReplyDelete
 5. Och Stein talar om vikten av en rörelse, dvs aktivism. Det var vissas förhoppning att Sveriges mp kunde sitta lyckat i regering trots litenhet, baserat på Tyskland som exempel. Men Sverige och de gröna funkar inte som Tyskland och de gröna ang. just rörelser. Funkar inte när grundbulten är borta: grundbulten satt en gång mellan civilt olydiga aktivister (rörelse) och ett parti sprunget ur aktiviströrelsen. Ett grönt parti som dissar klimataktivister har ingen framtid. Det är aktivismen och rörelsen som är grejen, inte ens medlemmarna är grejen eller ens väljarna. Inte ens partiet är grejen. Rörelsen själv är grejen, även för ett lyckat grönt parti. Klimataktivism och mp borde vara som antirasistisk aktivism och v, feministisk aktivism och Fi! - sociala rörelser. Det mest tydliga vi har på partifronten är nu rasismaktivism och sd. Kanske för att de andra inte alltid enas så tydligt i en antikapitalistisk rörelse. Stein säger: people, planet and peace - alltså motstånd mot profit. Motstånd. Inte bara protest, bara kompromiss eller ens bara konflikt. Utan just motstånd. Motstånd betyder motstånd mot makt. Det enda som funkar som motstånd, verkligt motstånd, är rörelser. Per definition icke-institutioner. Per definition i rörelse, dynamik. Och partier som behöver ideologiskt stöd av många (och inte klarar sig med kapital från färre) funkar på sin höjd som en del av rörelser. Fråga sd. De ger ett glatt svar. Eller s. De ger ett oglatt svar. Precis som mp kommer göra. Så skit i mp. Om miljö och klimat verkligen är det viktiga. Ska någon in i riksdagen på det så får mandatet komma från en grön social rörelse. Ingen har fulat ut sig som kandidat så mycket som mp nu. Eller - vad är mp? Skit i Fridolin. Planera civil olydnad mot kol och NATO på nästa lokala partimöte. Så enkelt är det? En riktig rörelse kan själv.

  Den civila olydnadens grundbult - ingen har makt om inte andra samarbetar eller lyder. Skit i Fridolin, bara vänd ryggen till. Var det mp som ni vill se. Hur svårt kan det vara? Om uteslutning är det värsta straffet - grattis. Annelie

  ReplyDelete
 6. När psykopater kommer in i organisationer & till sist fått inflytande slutar detta sällan väl (för organisationen); många tror ju att det är tvärt om därför att sådana typer söker sig till näringslivet. Men när väl sociopaten fått vad denne vill ha & drar vidare, så är det han lämnar efter sig oftast totalt dysfunktionella verksamheter, rena parodier på vad organisationen ursprungligen handlade om. I Sverige råder en mycket naiv inställning till sociopater, "sådana människor finns inte, egentligen" är en vanlig (miss)uppfattning.

  ReplyDelete
 7. Så man får kommentera musik och underhållning, men inte politik på den här bloggen? Är inte det precis exakt sådan ytlighet som ibland kritiseras av bloggaren?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Utomlands finns det tydligen "konsulter" som jobbar med att hjälpa företag som fått in psykopater, något som vanliga anställda på en arbetsplats sällan klarar av att hantera. På den nivån är det. Men sådana lösningar förutsätter ju att fenomenet är känt & att vaksamma personer vet vad de har att göra med. Vad händer då i närmast ofattbart "naiva belönings-kulturer", typ svensk politik, om/när "charmiga ormar" på två ben ringlar in? Vilken beredskap finns för att hantera sådant?

   Delete
 8. Stackars amerikaner som är helt isolerade från internationellt kulturutbyte, och britter som kommer att bli det. Vad kan ABK göra för att hjälpa dem?

  Hur länge ska detta få fortgå, att vi i EU ska kunna se kultur på Youtube från icke medlemsländer? Merkel måste agera och sätta stopp för detta. De har ju varit framgångsrika i att privatisera censur på Twitter och Facebook så EUropéer inte ska kunna se fel åsikter, nog skulle de kunna få även Youtube på knä.

  ReplyDelete
 9. Är i skärgården och tillvaron är så vacker den kan bli. Ändå sitter jag med tårar i ögonen sprungna ur det djupaste förakt för mp och kolbeslutet. Partiet är förljuget och ruttet o stinker skit. Fy fan som partitoppen har mage att pissa på inte bara miljön utan även den trovärdighet och respekt som gröna slitit ihop före dem.

  Om det ska finnas några smulor att sopa ihop av partiet överhuvudtaget vill det till att Carl Schlyter blir språkrör nästa kongress. Av den anledningen blev jag nästan nöjd när partiet nyligen behandlade honom som det gjorde, i hopp om att den gröna gentlemannen skulle provoceras att ta strid för språkrörsposten och återställa partiets styrfart. Suck!!

  ReplyDelete
 10. Problemet är väl att ett miljöparti så lätt fastnar i symbolpolitik. Ett ekosocialliberaldemokratiskt parti kan väga miljö, solidaritet och frihet mot varandra, men det kan inte ett parti som heter miljöpartiet de gröna utan att förlora sin trovärdighet. Det är inte så att världens framtid står och faller med hur Sverige gör med de här kolfyndigheterna, men för ett parti med en så ensidigt grön framtoning som miljöpartiet har så blir kompromisserna väldigt kostsamma.

  Miljöpartiet behöver ändra sin framtoning snarare än vara så ensidigt grönt som Schlaug vill att de skall vara. Är det inte vettigt med ett parti för fundamentalister och ett för "realister"? Om miljöpartiet skall vara för fundamentalister så måste någon starta ett parti för gröna "realister". Eller så startar man ett parti för gröna fundamentalister. Försök dock inte förena fundamentalister och realister i ett parti! Det är utsiktslöst.

  Jag tycker att Schlaug bör se till att starta ett fundamentalistparti, eftersom miljöpartiet förefaller förlorat i den rollen. Det hade förstås varit enklare för dig Birger om ni fundamentalister förmått hålla makten över miljöpartiet, men det förefaller ni definitivt ha misslyckats med. Dags att konstatera det kanske.

  Själv ansluter jag mig hellre till ett realistparti än ett fundamentalistparti, så Birger och jag kommer högst troligt aldrig bli partivänner. Man kan dock inte ta hur lätt som helst på hållbarhet utan att jag kräks. Miljöpartiet har varit lite för duktiga på att strunta i hållbarhet. Deras främsta svek är dock inte i energifrågor eller fredsfrågor, utan att de svalt liberalismens lögner. Liberalismen är ett recept för undergång och lösningen heter inte socialism. Lösningen heter ekosocialliberaldemokrati där betoningen på demokrati innebär att existerande politiska enheter som stater och statsunioner är viktigare än fri rörlighet och en del annan liberal skit.

  Romarriket gick under pga folkvandringar som det kristna Rom var för flat för att klara av att hantera. Exakt samma sak håller på och upprepar sig i nuet. Miljöpartiet har ingen trovärdighet så länge det uppmuntrar folkvandringar. Att svälja gränslösa folkvandringar men sila kolgruvor är inte ett dugg trovärdigt.

  ReplyDelete
 11. Thorsten SchütteSun Jul 03, 10:40:00 pm

  Om Brexit:
  Jag tycker att vi i Norden efter Brexitomröstningen ska stödja Skottlands kamp för självständighet med bibehållet EU-medlemskap. Vi ska välkomna Skottland som observatör i Nordiska Rådet och uppgradera till fullt medlemskap vid uppnådd självständighet. Skottlands sak är vår!

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.