lördag 23 april 2016

Så får det vara - Nyhetspanelen igår

Gårdagens Nyhetspanel medförde en del reaktioner - det handlade om situationen i MP. Och samhället i stort där det ser ut att gå åt h-e när idealister byts ut mot karriärister vars enda dröm handlar om sitt eget cv. Och så en snutt om den nye prinsen som borde få vara ifred. Ursula Berge och Towe Lifvendahl är medpanelister, eller vad det skall heta...

Oartigt nog hade jag vett nog att stänga av mobil och annat digitalt - det blev ett visst ståhej, tack för alla glada tillrop -  för att själv få vara ifred med annat jag ägnade dagen åt. Det som blev sagt i panelen var det som skulle sägas - vis av erfarenheter skall man inte ge sig ut på mediala utflykter i allehanda medier som vill ha fler ord och meningar att klippa bland.

Det blev så här - klicka på bilden och dra fram till drygt 1 tim och 19 minuter i programmet.
http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-22-apr-06-25

Kommenterar ni så vore jag tacksam om ni som vanligt låtsas att ni sitter vid ett köksbord och talar med varandra - och dessutom ska tillbringa dagen med varandra, med lunch, middag och kvällsfika på en brygga en varm sommarkväll. En variant är att skicka kommentar enbart ill mig via synpunkterschlaugse@gmail.com

15 kommentarer:

 1. Miljöpartiet har ingen ledare som är smart nog för att hantera den politiska verkligheten. Inte helt förvånande kanske, med tanke på att verkligheten förändras så snabbt. Miljöpartiet borde nog som Tove sa tagit en time-out redan i november för att se över den egna politiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mp borde tagit timeout för kanske 7-8 år sedan då toppstyrningen började utvecklas.

   Radera
  2. Miljöpartiet är sedan länge för dåligt på att tänka långa tankar. Man borde dra till sig de skarpaste hjärnorna i en diskussion med riktigt högt i tak, men fastnar i dogmer med högst tvivelaktig kvalitet.

   Radera
  3. Jag förstår att det inte är lätt att orientera sig korrekt i den komplexa och snabbt föränderliga värld vi lever i, men man behöver något mer än käck optimism om att allt kommer gå fint om alla bjuder till. Man behöver också en hel del worst case planning och för att klara sådant behöver man ett riktigt intelligent värdetänkande. När the going gets tough måste man bottna i sig själv och inte bara ha en massa floskler att komma dragande med.

   Radera
  4. Det är alltid lätt att stå vid sidan om och ha åsikter om ditt och datt. Du verkar vara en riktigt efterklok en du.

   Radera
  5. Berra, och vad är det som är efterklokt? Var det något jag inte sagt tidigare? Vad då i så fall?

   Radera
  6. Det är inte ens tydligt vem Berra vänder sig till. Jag trodde det var mig han kritiserade. Eller kanske Leif?

   Radera
 2. Ja, låt Alexander få vara i fred!
  Han får vara glad att heta "Alexander" i allmänhetens medvetande. Att döpa honom också till "Hubertus" var inte snällt gjort, med tanke på de nazistiska anor som det namnet har i kungafamiljen.

  Fred Lane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nazism är väl en gammal god tradition hos svensk överklass? Vi får hoppas den nya generationen fått med sig en del drag från V-gurra så torde det vara slut på successionsordningen.

   Radera
 3. Så tyst det blev när Birger talade om hur samhället förstörs, och när Alexander borde få vara i fred, det var som om en ängel gick genom studion!

  SvaraRadera
 4. Ja du Birger. Det här har du salufört hela tiden. Men världen är inte vit eller svart .Mellan dessa ytterligheter, karriärister och idealister finns de flesta fritidspolitiker som arbetat från början i kommunerna och gör ett seriöst jobb. Men massmedia älskar när du gör dina framträdanden och framställer mp så gråsprängda hippies som inte vill ha 80-talistiska karriärister från Södermalm. Du borde veta bättre. Du gör en väldig skada för partiet som du inte tillhör längre. Det kan grunda sig på en svår avundsjuka när du inte längre står i centrum. Då måste man förgöra dem som gör det nu, är språkrör. Du kan inte konsten att backa helt enkelt och ge plats.Annat är det med de mer realistiska människorna som trots allt är majoritet i partiet. Romson har blivit en hackkyckling. Mycket illa i ett feministiskt parti. Här ngt som jag skrev på förra kommentarsfältet. "jag håller inte med dig vad gäller mps utveckling från idealister till karriärister. Den beskrivningen är verkligen simpel..Det har alltid funnits förutom de gröna idealisterna, också realister. De som gör den riktiga verklighetsnära politiken, till exempel i Södertälje. Nu hoppas jag att vi äntligen får en vettig sosse som bostadsminister, jag önskar Anders Lago. För att göra miljöpartiet fogliga till tanken måste man avsätta någon socialdemokratisk minister och ersätta med miljöpartiets. Varför inte Patrik Waldström från Södertälje. Där har vi en realist. En mycket duktig sådan."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent ut sagt smörja!Om Romson har själv dragit sig ner i skiten.Jag orkar bara inte åter skriva ner hennes fadäser.Men att mellan två utfrågningar be om ursäkt för att ha kallar romer för zigenare,för att fem minuter senare använda samma uttryck.Man undrar hur det står till mellan tanke och ord.

   Radera
  2. Pävi! Ett parti är väl inget självändamål. Om, som du skriver, partiet skadas av kritiker som Birger m fl är väl det väl till förmån för verkligt grön politik. Har svårt för resonemang om att vara ett "parti-skal" troget som nästan helt bytt sin politik. Det är MP självt som utvecklat ett maniskt självskadebeteende.

   Radera
 5. Det finns åtminstone två personer som har fört fram några vettiga åsikter i den här MP-såpan: Birger och Stig-Björn.

  SvaraRadera
 6. Heder åt dig Birger. Du sa vad många tänker men inte fått ut!Ska bli mycket intressant att följa nästa stämma i Maj.Nystart eller undergång

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.